Čovek sa porodicom o divljanju na auto-putu, mogli svi da poginu: Došao mi desno, pa ispred, nisam imao gde

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Muškarac koji se prošle nedelje sa porodicom vraćao sa odmora ka Novom Sadu, na auto-putu, potez kod Batajnice, doživeo je neviđeni stres, jer je, kako je naveo, mogao i da izgubi kontrolu nad vozilom. On nam je kao dokaz poslao snimak koji ima datum i vreme kada je nastao.

- Cilj je da se narodu skrene pažnja da povređena i bolesna sujeta nema opravdanje da neko izigrava policajca/žandarmeriju na autoputu i da pri tome izazove lančani sudar - navodi on na početku, te nastavlja:

- Vozio sam max dozvoljenom brzinom 130 km/h u preticanju više vozila, imam autokameru Xiaomi mai70 sa širokoguaonim objektivom, pa brzina deluje manje, kao i udaljenost vozila ispred. Šteta što nisam imao i zadnju kameru da kompletan slučaj bude jasniji. U momentu dok sam imao nameru da u cugu preteknem nekolio vozila sa desne strane, vozač jednog službenog vozila mi se stvorio iza mog vozila na možda dva metra max udaljenosti, što mi se čini da je deo nasilničke vožnje, dajući mi do znanja da mu se sklanjam sa puta. Pošto sam procenio da ne smem u tom momentu, po želji manijaka, odmah to da uradim, jer mi nije bilo bezbedno da prikočim i sklonim se u desno zbog njegove blizine iza, počinje ono njegovo ludovanje sa desne strane - opisuje on prvi deo horora koji je doživeo.

Čim je, dodaje, završio preticanje poslednjeg kamiona, vratio se u sporiju traku, svesno puštajući ovog da produži dalje.

- Dakle, nije mi bila namera da mu ne dozvolim jurcanje, iako sam video da ima nalepnice 80 i 100 (njegov problem), međutim počinje ono njegovo namerno kočenje (ponavljam to je mnogo bliže bilo mom autu, nego što kamera to može da očara). Ja sam gledao da ne kočim naglo da ne bi izgubio kontrolu nad vozilom. Nakon što se manijak isključio sa auto puta, stali smo na prvu benzinsku pumpu da se malo smirim, jer me je iskreno u tom momentu lupio adrenalin. Slučaj nisam prijavio policiji, ali jesam poslao mejl anonimno firmi čije je vozilo - dodaje na kraju.

(Telegraf.rs)

Video: Pukom srećom nema povređenih, auto se prevrnuo na krov

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • viktor

    25. oktobar 2024 | 10:29

    Ljudi mora da se zna da je leva traka na aitoputu samo za preticanje

  • časlav

    25. oktobar 2024 | 10:18

    za mene su i oni divljaci koji voze levom trakom 20 ispod ogranicenja i ne zna sta je retrovizor da vidi sta je iza njega

  • Rššs

    25. oktobar 2024 | 10:33

    Evo ja ti ...ne verujem.Ko zna klliki si vremena ti njega kljucao i vukao se u toj traci pa je ovaj odlemio od nervoze pa je došlk do ovog apsolutno bezopasnog pokusaja da te nepropisno obiđe sa desne strane jer mu ti ne dozvoljavaš da to ucini po propisu obilaznom trakom.Cuj obilazio je kolonu vozila a ono 3 cisterne na kilometar sa odstojanjem po 300 metara između svake! Ima takvih pametnjakovića na tone a falio ti je jos samkbtelefon u ruci i da zajases brzu traku s nekih 60 na sat a da vozis paraleleno sa nekim kamionom tako da dok ti krstaris i zvalaviš sa devojkom nioo me moze da te obiđe jer eto tako si u mogućnosti,nisi prekoracio ili vozis po maksimalnoj brzini i niko me sme da te obiđe jer ti vozis max i ti si policajac koji će o tome da misli! E zato ja vrlo cesto dolazim u situaciju da nekome otvorim lobanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA