Naša gimnazijalka Maša prva u svetu po znanju engleskog jezika! Evo čime je još briljirala u Kini

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Odavno je poznato da mladi ljudi iz Srbije širom sveta na najbolji mogući način prezentuju ne samo svoje znanje i talente, već i svoju zemlju. Ovaj put razloga za ponos nam je dala Maša Jejina, učenica četvrtog razreda Treće beogradske gimnazije i prve godine studija klavira na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Ona je, kako piše "Dnevnik" osvojila je prvo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put u organizaciji "21st Century Cup" iz engleskog jezika, održanom u kineskom gradu Vuksi nedaleko od Šangaja.

Kao jedna od najmlađih takmičarki među njih 30, na nadmetanju koje je trjalo od 17. do 11. oktobra, mlada Beograđanka je u polufinalu ostavila snažan utisak na žiri kroz govor na temu "Civilizations: clash and coexist", kao i kroz zrele i zanimljive odgovore na pitanja žirija.

Plasirala se u finale takmičenja gde je još jednom briljirala izlaganjem govora na temu "Agree to disagree" i dodatnog govora koji je trebalo improvizovano osmisliti na samom takmičenju. Takmičenje je okupilo predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 29.

U pripremanju Maše za govor i putovanje na svetsko takmičenje osim organizatora Akademije umetnosti Novi Sad, učešće su uzeli i predstavnici Instituta Pojas put Vlade Republike Srbije, prof. Bojan Lalić, direktor Instituta i prof. dr Dragana Mitrović.

Učenica Treće beogradske gimnazije je dokazala svoju kreativnost, elokvenciju na engleskom jeziku i sposobnost da prethodno stečeno znanje iz istorije, geografije, muzike, književnosti, umetnosti, kao i veliko kuturološko iskustvo koje je stekla boraveći tamo čitave nedelje, spoji u jedno i izrazi kroz veštinu javnog govorništva.

Prethodno, Maša Jejina se plasirala na svetsko takmičenje, osvojivši prvu nagradu na nacionalnom takmičenju koje je organizovano 16. septembra 2024. na Akademiji umetnosti Novi Sad. Na takmičenju su učestvovali đaci i studenti iz Beograda i Novog Sada, a ocenjivao ih tročlani žiri u sastavu: Kornelija Odri, profesor engleskog jezika u Karlovačkoj gimnaziji, prof. dr Bojan Lalić, direktor Instituta Pojas put Vlade Republike Srbije i Bojana Borković, nastavnik engleskog jezika na Akademiji umetnosti Novi Sad.

Inače, Akademija umetnosti Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu organizuje četiri godine nacionalno takmičenje u partnerstvu sa kolegama iz organizacije "21st Century Cup" sa sedništem u Pekingu.

(Telegraf.rs/Dnevnik)

Video: Jovanović: Trudimo se da napravimo funkcionalnog robota

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA