Podrška za unapređenje socijalne zaštite i inkluziju Roma u čak 43 lokalne samouprave

 
E. T.
E. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizovala je svečanost povodom početka realizacije grant šeme koja će pružiti finansijsku podršku za 43 grada i opštine u Srbiji. Tokom naredne godine, ove lokalne zajednice će raditi na unapređenju socijalnih usluga i inkluziji Roma.

Foto:A.N.

Odabrano je 27 lokalnih samouprava koje će realizovati 31 projekat usmeren na poboljšanje kvaliteta socijalnih usluga i inkluziju Roma na lokalnom nivou. Pored toga, 19 opština korisnica paketa podrške SKGO dobilo je sredstva za održivo planiranje i implementaciju socijalne zaštite.

Foto:A.N.

Ovaj skup i podrška projektima deo su šireg projekta pod nazivom "Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou", koji finansira Evropska unija u okviru programa IPA 2020. Zaključak je da će ova sredstva doprineti boljoj i inkluzivnijoj socijalnoj zaštiti u zajednicama širom Srbije.

Foto:A.N.

(Telegraf.rs/A.N.)

Video: Boljevac unapređuje položaj romske zajednice kroz obrazovanje i inkluziju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA