Macura: Sprečavanje nasilja nad decom u fokusu rada Vlade

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

"Tema sprečavanja nasilja, posebno nasiljanad decom duže vreme je u fokusu rada i aktivnosti svih institucija sistema, pre svih Vlade", istakla je ministarka Tatjana Macura na sednici Odbora za prava deteta.  Ona je naglasila da je vrlo zadovoljna zbog činjenice da će intenziviranje rada Odbora biti i u fokusu rada Narodne skupštine.

"Članovi mog kabineta, predstavnici drugih ministarstva i ja lično, imamo nameru da promovišemo ovaj mehanizam kao jedinu garanciju da će institucije sistema odreagovati na slučajeve nasilja, pre svega štiteći interes deteta. Cilj je podsticanje empatičnog i antidiskriminatornog pristupa u radu sa žrtvama, kao i edukacija stručnjaka i javnosti o pružanju psihološke, socijalne i pravne podrške", rekla je Macura u saopštenju iz njenog kabineta.

Prema njenim rečima, na konkurs Kabineta ministarke bez portfelja, u čijem je u fokusu sprečavanje nasilja nad ženama i decom, prijavile su se 143 organizacije civilnog društva i da to u praksi praktično znači da postoji ogroman prostor za razvijanje institucionalnog dijaloga.

"Pozdravljam napor predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić da otvori vrata Narodne skupštine za ovu važnu temu i radujem se nastavku saradnje sa Odborom i Narodnom skupštinom na ovim važnim pitanjima", zaključila je ministarka.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PO

    23. oktobar 2024 | 16:51

    Rad sa žrtvama nije sprečavanje nasilja a ni prevencija nego ublažavanje posledica nasilja.

  • LO.rs

    23. oktobar 2024 | 16:18

    Nije to sprečavanje nasilja ili prevencija nego simptomatsko delovanje i lečenje žrtava nasilja,prevencija je kada se oseti gde može biti nasilja i to se spreči bilo prinudom,edukacijom ljudi i žena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA