Budimka je super baka, prevozi vepra od 300 kila: Čak je ovo "odbrusila" saobraćajnom policajcu, on se smejao

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Budimka Stojanović iz sela Kladušnica "gazi" osmu deceniju života, a za svoje komšije i okolinu poznata je kao super baka. Taj epitet zaradila je pošteno, jer gotovo svakodnevno vozi traktor star 20 godina i tako, potpuno sama, prevozi robu na kladovsku pijacu.

Budimka je usnimljena kako u svojoj prikolici prevozi vepra teškog 300 kilograma. A inače, vozi traktor od 1967. godine.

"Muka me je naterala da vozim. Policija me non-stop zaustavljala i govorila mi da položim vozački ispit, jer sam vozila bez dozvole", ispričala je Budimka za Prvu.

Takođe, ova baka priznaje da joj više "leži volan njenog traktora neko poslovi oko šporeta". Njena vozačka dozvola važi samo godinu dana, što joj teško pada, jer sebe smatra sigurnim vozačem.

Baka radi sve poslove koje zahteva seosko domaćinstvo. Sada nakon položenog vozačkog, samo mahne kladovskoj policiji kada prolazi.

"Ne zaustavljaju me sad, više od 20 na sat ne mogu da vozim. Ima ovih mlađih policajaca koji me pitaju: 'Baba od kad ti voziš traktor', a ja mu kažem nemaš ti dete godina koliko dugo ja vozim - on se smeje. Sad mogu da vozim još godinu dana, nije doktorka htela da mi da na duže, kaže moram da operišem kataraktu, ne vidim, a ja joj kažem, ja tebe vidim iz aviona", rekla je baka Budimka iz Kladova.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA