Početak novembra doneće OVE temperature vazduha: Otkrivamo preti li jako zahlađenje

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nastavlja se miholjsko leto. Srbija je pod uticajem snažnog anticklona i visokog vazdušnog pritiska, pa je vreme stabilno i suvo, a nebo vedro i bez oblaka.

Zahvaljujući vedrom vremenu, tokom dana beleži se jače zagrevanje, a noću jače hlađenje, što se održava u velikoj temperaturnoj razlici tokom dana.

Noći i jutra su vrlo hladni, ponegde i uz mraz. U Ćupriji je temperatura jutros opala na 0, u Negotinu na -1 stepen, a u Sjenici na -5°C.

Tokom dana bilo je kao usred proleća, pa je čak temperatura i u Sjenici dostigla 22°C, zbog čega je temperaturna razlika bila čak 25 stepeni.

Nakon jutarnjih 0°C, Ćuprija je tokom dana bila najtopliji grad u Srbiji sa 23°C.

Današnje maksimalne dnevne i minimalne jutarnje temperature vazduha u Srbiji Foto: Ogimet

Identično vreme očekuje se i sutra.

Četvrtak će doneti više oblačnosti.

Prema kraju sedmice jutra će postati toplija, dok se relativno toplo vreme tokom dana očekuje sve do kraja ove sedmice, uz temperature od 17 do 23°C.

Sam kraj oktobra doneće postepeni pad temperatura, ali ostaće i dalje ugodno toplo, uz temperature od 15 do 20 stepeni.

Inače, aktuelne temperature tokom dana više su i za do pet stepeni od prosečnih koje iznose od 14 do 18 stepeni u ovom delu godine.

Poslednji dan oktobra doneće prodor hladnog fronta sa severozapada, ponegde i kišu, ali i dalji pad temperature vazduha, uz pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 11 na severu do 19 stepeni na jugu Srbije.

Prema trenutnim prognozama, početak novembra doneće Srbiji promenljivo oblačno i hladnije vreme, ponegde sa slabim padavinama uglavnom na jugu i istoku Srbije.

Minimalna jutarnja temperatura biće od 5 do 10 stepeni, a maksimalna dnevna od 10 do 15°C, što su ujedno i prosečne temperature za početak novembra.

Dakle, iako se pred sam kraj oktobra očekuje promena vremena, početak novembra doneće hladnije vreme, ali se ne očekuje značajnije zahlađenje, niti značajnije padavine.

(Telegraf.rs)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA