Promocija knjige Srbi sa KiM u 20. i 21. veku na Sajmu knjiga

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, danas je održana svečana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku", autora prof. dr Dragoslava Ćetkovića.

Izdavači su Fondacija Braća Karić i IK Obeležja plus.

Profesor dr Živko Kulić istakao je na promociji istorijski i kulturni značaj ovog dela i ukazao na to da je knjiga „Srbi na Kosovu i Metohiji“ mnogo više od proste zbirke biografija – svedočanstvo o hrabrosti i istrajnosti srpskog naroda, koji je vekovima bio čuvar pravoslavne vere i kulture na ovim prostorima.

Profesor Kulić je dodao da je ova knjiga neizostavno štivo za sve koji žele da razumeju duboke korene našeg naroda na Kosovu i Metohiji, saopštila je Fondacija Braća Karić.

Počasna predsednica Fondacije Braća Karić, Milanka Karić, istakla je duboku vezu svoje porodice sa Kosovom i Metohijom i važnost očuvanja srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa.

Ona je naglasila kako je porodica Karić kroz Fondaciju dugi niz decenija posvećena podršci i promociji srpskog nasleđa, naglasivši značaj knjige „Srbi na Kosovu i Metohiji“ kao trajnog svedočanstva o ljudima koji su dali nemerljiv doprinos istoriji i kulturi ovog područja.

Urednik knjige Nikola Radanović, posebno je naglasio značaj fotografija i dokumenata koji upotpunjuju sadržaj, istakavši da je ovaj leksikon jedan od najkompletnijih i najdragocenijih izvora za sve koji istražuju istoriju Srba na Kosovu i Metohiji.

Autor knjige, prof. dr Dragoslav Ćetković, naveo je da je ovaj izuzetan leksikon nastao kao rezultat njegove višegodišnje predanosti i želje da sačuva sećanje na ljude koji su svojim životima i delima obeležili Kosovo i Metohiju u najtežim trenucima istorije.

„Ova knjiga nije samo dokument prošlosti, već i vodič za budućnost. Naša sveta zemlja Kosova i Metohije živi kroz dela ovih ljudi, i to je zavet koji moramo prenositi novim generacijama,“ rekao je Ćetković.

Knjigu se može kupiti na štandu izdavača - IK Obeležja plus, kao i na štandu Fondacije Braća Karić u Hali 2, nivo A, svakog dana do kraja Sajma knjiga u Beogradu.

Na štandu Fondacije Braća Karić u sredu, 23. oktobra od 14.00 časova biće održana promocija knjige "Malo drugačiji svet'', koju je napisala talentovana sedmogodišnja devojčica Iva Berisavac, a u 24. oktobra u 11.00 promocija Fakulteta za strane jezike Alfa BK Univerziteta.

U petak 25. oktobra od 13.00 časova promociju će imati prof. dr Aleksandar Prnjat, renomirani svetski stručnjak iz oblasti psihologije, u 14:00 časova biće promocija bojanke za odrasle "Mandale'' i "Cveće, drveće i ptice'' autorki Danice B. Karić Stojilković i Maje Milićević, a u 17.00 časova na programu je promocija knjige ,,Srbi koji su zadivili svet'' autora Dragana Miloševića.

U subotu 26. oktobra u 16.00 časova zakazana je promocije edicije "Porodično blago'' autorki Dane Karić i Olje Petrović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Smetlište u Zemunu uzbunilo stanare: Jedan čovek je krivac za sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA