Vandredna situacija ukinuta - Festival čvaraka u Valjevu 9. i 10. novembra

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Festival duvan čvaraka u Valjevu ipak će biti održan i to 9. i 10. novembra, nezvanično saznaje ako Vamedia. Podsetimo, jedna od najpopularnijih gastronomskih manifestacija u Srbiji najpre je bila otkazana zbog vanredne situacije izazvane svinjskom kugom.

Međutim, danas pre podne, takva odluka je ukinuta, čime su stvoreni preduslovi za organizovanje manifestacije. Zasedao je Štab za vanredne situacije koji je na osnovu dopisa od Veterinarske inspekcije u kom se navodi da je prošlo 40 dana od poslednjeg slučaja svinjske kuge na teritoriji Valjeva , doneo odluku da su se stekli uslovi da vanredna situacija bude ukinuta. Po ukidanju vanredne situacije Savet manifestacije Festival duvan čvaraka na osnovu prethodne odluke Štaba doneo je odluku da manifestacija bude održana u pomenutom terminu.

Očekivano, zbog veoma kratkih rokova za pripremu, ovogodišnji festival će proteći bez posebnih koncerata i uobičajenih dodatnih i pratećih sadržaja pa će fokus manifestacije biti upravo na pripremi i takmičenju u pripremi duvan i šoder čvaraka.

(Telegraf.rs/Vamedia)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA