Poznajete li sestru Miru? Novosađanka Jovana godinama traga za njom: Spasila joj je život kad je bila dete

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U Fejsbuk grupi "Novosađanke," izvesna Jovana podelila je emotivno sećanje na događaj iz 1994. godine, kada je kao devojčica bila smeštena u Dečijoj bolnici u Novom Sadu. Nakon teškog zdravstvenog stanja izazvanog meningoencefalitisom, Jovana se probudila iz kome posle mesec dana, skinuta sa aparata za održavanje života. Tokom oporavka, u njenom životu ključnu ulogu imala je sestra Mira, osoba koju je duboko upamtila, ali do danas nije uspela da je pronađe.

U svom postu, Jovana je napisala:

U 1994. godini, u Dečijoj bolnici u Novom Sadu, bila sam devojčica koja se probudila iz kome nakon mesec dana, kada su me skinuli sa aparata za održavanje života. Imala sam meningoencefalitis. Posebno se sećam sestre Mire, ili možda doktorke — zvala sam je sestra Mira. Imala je crnu kosu i bila je oko 40 godina stara. Radila je sa mnom vežbe jer sam bila slepa i učila sam ponovo da pokrećem ruke. Sećam se da je tog leta devojčica, nekoliko godina starija od mene, u sobi pored slavila rođendan. Često se setim tog trenutka, ali do sada nikada nisam napisala o tome, iako je priča ostala duboko urezana u mom sećanju.

Ako sestra Mira još uvek živi, ili ako neko prepoznaje njenu priču, volela bih da zna da zauzima posebno mesto u srcu jednog deteta, sada već odrasle osobe. Neki susreti ostavljaju neizbrisiv trag u životu.

P.S. Prema rečima moje majke, bila sam na odeljenju intenzivne nege i tamo sam provela još dva dana nakon što sam se probudila, pre nego što su me prebacili na dečje odeljenje. Na vratima izlaza se nalazila pesma o pauku Bauku”.

sestra Mira, Novi Sad Printscreen: Facebook/Novosađanke

Jovana je, uz pomoć drugih članica grupe, uspela da pronađe devojčicu koja je tada ležala u sobi pored nje i slavila rođendan, ali sestra Mira i dalje ostaje u njenom sećanju kao neuhvatljiva figura koja je ostavila dubok trag u njenom oporavku i detinjstvu. Njena priča o upornom traganju za ovom posebnom osobom postala je inspiracija za mnoge u grupi, podsećajući na važnost medicinskih radnika u našim životima, ali i na nevidljive veze koje sačuvamo decenijama kasnije. Iz tog razloga mnogi su se aktivirali da sestru Miru i pronađu i spoje je sa ovom devojkom.

(Telegraf.rs)

Video: Nadica Ademov sa milionerom i prinovom uživa u pravom raju: Snimak igranja pevačice i bebe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA