Svetlana iz Topole humanim gestom oduševila komšije: Eh da nam je više ovakvih ljudi...

 
E. T.
E. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Humana priča stiže nam iz Topole, jer su na jednoj stambenoj zgradi po ugledu na slične primere dobrote širom Srbije, okačene takozvane "kuke dobrote", na koje ko ima donese, a onaj ko nema – odnese. Ovaj humani gest pokrenula je upravnica stambene zgrade, a svi stanari, pa čak i komšije prihvatili su ideju i pomogli u realizaciji.

Foto:RINA

- Ideja je bila moja, ali Jelena i Bilja su mi pomogle kao i naš Lale koji je bio zadužen za one teže poslove a to je bilo fiksiranje ovog panoa. Ovo je jedan lep gest, da se naša Topola podigne i da sve što nam ne treba donesemo ovde a onaj koji nema neka ponese. Sve komšije su podržale svi stanari takođe, donose i kače. Uredili smo i prostor oko zgrade, zasadili smo cveće, posadićemo i voće, želja nam je i da zgradu prepokrijemo da ne prokišnjava - rekla je za RINU Svetlana Nikolić Petrović, upravnica zgrade princa Tomislava br. 15 u Topoli.

Foto:RINA

Njene prijateljice i stanarke komšinice imaju samo reči hvale za ovako nešto i sa ponosom ističu da je prostor ispred njihe zgrade najlepši upravo zbog ovog novog detalja.

Foto:RINA

- Dosta ljudi je prolazilo ovom ulicom u danima Oplenačke berbe, svi su zastali i rekli da je prelepo, pohvalno i da im se sviđa. Mi svi smo ovo podržali, donosimo i ostavljamo sve što je u našem domu višak, sada je hladno vreme, možda nekome treba jakna, vunene čarape, nije sramota ostaviti, a još manje sramota uzeti. Bolje staviti ovde, čisto je, kulturno nego bacati u kontejner - kaže Rada Petrović.

Foto:RINA

Stanare i njihovo humano delo pohvalila je i predsednica opštine Topola, koja je tom prilikom istakla da će lokalna samouprava pomoći i podržati sve dobronamerne ideje i projekte.

(Telegraf.rs/RINA)

Video: Darko Suljović plivanjem na otvorenom moru skupljao novac za dečake sa autizmom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA