Prijepoljčanin postavio kamere na planini, pa ostao zatečen šta su snimile usred noći: "Ovo je pravi dokaz..."

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Milhad Etemović, strastveni lovac i ljubitelj prirode iz Prijepolja, postavio je kamere na planini Crni Vrh. Njegova strast prema očuvanju prirodnog okoliša i divljih životinja ga je motivisala da instalira kamere kako bi pratio životinjski svet u ovoj oblasti, prenosi sandzakdanas.rs.

Ono što je zabeležio na snimku iznenadilo je mnoge – čopor vukova, slobodno se krećući kroz noć. Na snimku se jasno vidi nekoliko vukova, što potvrđuje da je ova oblast puna divljih životinja koje nastanjuju ove prostrane šume i planine.

"Ovo je pravi dokaz bogatstva divlje faune našeg kraja", rekao je Etemović. "Planina Crni Vrh, koja se proteže na granici sa Crnom Gorom, pruža idealno stanište za mnoge vrste životinja, a postavljanje kamera pomoglo nam je da to i dokumentujemo."

Ovo je fotografija sa snimka:

Vukovi, Crni vrh, Prijepolje Foto: Sandzakdanas.rs

Vukovi su inače prirodni predatori i veoma važni za ekosistem, a njihovo prisustvo u ovoj regiji nije neuobičajeno, iako su retko viđeni zbog njihove plahovite prirode. Ova fotografija pruža jedinstven uvid u život ovih fascinantnih životinja i pokazuje da su planine Sandžaka još uvek dom bogatom i raznovrsnom životinjskom svetu.

Milhad Etemović planira da nastavi sa svojim projektom praćenja divljih životinja, te se nada da će uspeti zabeležiti još više zanimljivih životinjskih susreta u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Sukobili se čopor vukova i divlja svinja: Nestvarna borba zveri u divljini planine Jadovnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA