Sve o rekonstrukciji nakon raka dojke, odgovore daje naš stručnjak prof.dr Nenad Stepić večeras od 19 časova

 
I. A.
I. A.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prema aktuelnim pokazateljima i statistici, u Srbiji muškarci najčešće umiru od raka pluća, a žene od raka dojke. Ova bolest može biti nemilosrdna, te se često pribegava odstranjivanju jedne ili obe dojke. Za svaku ženu ova situacija je ne samo životno ugrožavajuća već i ostavlja duboke psihološke tragove zbog fizičke promene koja sledi, a tada glavnu ulogu preuzima plastični hirurg.

O ovoj temi, urednca i autor emisije Zdravo sa Ivanom, Ivana Anđelković, razgovarala je sa našim stručnjakom, pukovnikom prof. dr Nenadom Stepićem, načelnikom Klinike za plastičnu hirugiju i opekotine na VMA koji daje odgovore na sva pitanja, od toga kako se boriti protiv raka dojke, samoj proceduri, kao i o tome šta je potrebno da bi vam država pokrila troškove rekonstrukcije dojke.

- Te žene koje boluju od raka dojke, prolaze kroz jedan mukotrpan period lečenja, koji podrazumeva odstranjenje dojke, delom, ili cele dojke, nekada i obe dojke. Naravno kad prođe taj prvi udara, i taj prvi šok zbog bolesti koju poseduje kad se završi period hemioterapije, zračenja postavlja se pitanje socijalizacije takve žene, poručuje prof.dr Nenad Stepić.

Emisiju Zdravo sa Ivanom možete pratiti večeras od 19 časova na portalu Telegraf.rs kao i na našem YouTube kanalu.

(Telegraf.rs)

Video: Prof.dr Svetozar Putnik o transplantacionom programu, kardiovaskularnim problemima i lečenju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA