Maltretirane, pa vezane pod vodom: Horor prizor dve kornjače iz Pančeva počiniocu nosi još jednu moguću kaznu

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zastrašujuć prizor primećen je na keju u Pančevu. Ispod površine vode plutale su dve kornjače oko čijih oklopa su bile vezane trake i ispisana imena dvoje ljudi uz simbole, a da bi ostale baš na tom mestu nepoznata osoba se postarala time što ih je za obalu vezala debelim lancem s katancem. Jezivost samog čina na stranu, u Srbiji su pojedine životinje i zaštićene zakonom.

"Ova objava nije za osobe sa slabim želucem, živcima i srcem", napisano je u opisu fotografija koje su objavljene.

Scenu koja budi jezu slikala je Pančevka koja je slučajno primetila kornjače.

"Muž i ja smo upravo naišli na ovu odvratnost na keju na Tamišu u Pančevu (kod mesta gde se ostavljaju čamci na suvom). Dve jadne kornjače zavezane plastičnim vezicama i zakačene za lanac, na oklopima su ispisana imena neke Sanele Ilin i Igora Ilića (ili tako nešto) kao i neka perca. Ja stvarno ne znam šta je ovo, ali ovo su udavljene šumske kornjače i stvarno je grozno", napisala je.

Navela je i da joj deluje kao da je omladina pokušala neku "vradžbinu" jer, kako kaže, ne zna šta bi drugo moglo biti, a ni kome da se obrati.

Nije poznato da li je počinilac mlada ili odrasla osoba, ali jeste da je čin uznemirujući.

Nekom ludačkom srećom, kornjače su preživele iako im je stanje istinski teško. Udomljene su i pred njima je dug proces oporavka bude li ih opet sreća poslužila.

Šumske kornjače zaštićene zakonom

Mnogi su u komentarima napomenuli da su u pitanju zapravo šumske kornjače. S tim u vezi, valja napomenuti i da je šumska kornjača zaštićena zakonom.

Upravo zbog toga, kada je neko poželi za ljubimca, neophodno je kupovati samo iz registrovanog uzgoja.

Inače, ove kornjače relativno dugo žive, pa im je procena životnog veka i do 50 godina, ali tu sudbinu umalo nisu doživele dve koje je neko mučki usmrtio u Pančevu.

S obzirom na to da su zaštićena vrta, ukoliko bi se utvrdilo da su ove kornjače baš iz roda šumskih, počinioca bi čekala i novčana kazna za to, ne "samo" za zlostavljanje životinja.

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA