Saopštenje UKC Niš o rezultatima dr Milića: Za 252 dana uradjene 282 kardiohirurške intervencije

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Univerzitetski klinički centar Niš u svom zvaničnom saopštenju, naveo je da dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju, sa dve operacione sale i šest kardiohirurga, i kompletno obučenim timovima za intervenciju, da je za 252 radna dana uradio 282 kardiohirurške intervencije.

- Ovo je istina koju građani Srbije, moraju da znaju u odnosu na njegove politikanske nastupe. Sa dve operacione sale i šest kardihirurga i kompletno obučenim timovima za intervenciju rezultati rada dr Milića su sledeći - za 252 radna dana urađene su 282 kardiohirurške intervencije, navodi se u saopštenju UKC Niš koje potpisuje direktor prof.dr Zoran Perišić.

Kako je naveo,u zgradi, koju je izgradila država Srbija, opremila je najsavremenijom opremom država Srbija, sa kadrom u čije školovanje i usavršavanje je država Srbija uložila svoja sredstva, rukovodilac ove ustanove dr Milić ostvaruje jedva jedva jednu operaciju dnevno, tvrdi prof.Perišić.

- Šta se za to vreme dešava u drugoj operacionoj sali, šta se radi osim jedne operacije dnevno u celoj klinici za koju se lobira da postane Institut? Neka se raspita dr Milić koliko dnevno i koliko zahtevnih imaju operacija Institut Dedinje i Institut “Кamenica”, dok on obavlja jednu dnevno u dve operacione sale, sa šest obučenih kardiohirurga i kompletnim timovima, naveo je on.

Kako dalje stoji u zvaničnom saopštenju, koje je potpisao direktor Perišić, u pitanju je politikanstvo.

- To je, definitivno, poslednji čovek u zdravstvu koji sme da se oglašava po pitanju lista čekanja, jer on ni u redovnom radu ne može da postigne ono za šta je plaćen od građana Srbije. Sve ostalo se svodi na jeftino politikanstvo, navodi se u zvanučnom saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V HAN

    20. oktobar 2024 | 18:16

    Kako bi mogli da stignemo do UKC Niš kada zatreba jer je procedura komplikovana zbog džepa lekara koji trebaju tamo da šalju ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA