Ivana se iz Vrčina preselila u jedan od gradova sa najviše milionera: Ovde beskućnik možeš postati samo ovako

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Ivana Janković (30) iz Vrčina videla je svoju budućnost u Srbiji, ne sluteći da će je ljubav odvesti u jedan posve drugačiji život. Jedna ljubav promenila je sve, i odvela je na drugi kraj sveta - u Kanadu. Ona danas živi srećno, ljubavi joj ne manjka, a evko kako je u dalekoj Kanadi koja je jedna od omiljenijih destinacija za život naših ljudi.

- Ovako, da počnem od toga šta me je navelo da dođem u Kanadu, tj. u Vankuver- pa ljubav prema suprugu! On je dobio posao u Vankuveru i ja sam ga podržala u tome da se preselimo ovde iako nikad nisam imala želju da živim negde preko - priča Ivana za Telegraf.rs.

Grad ju je već iz vazduha, takoreći na prvi pogled, u potpunosti osvojio.

- Grad mi se svideo još iz aviona, prelep grad koji sa jedne strane izlazi na okean a sa sa druge su planine i na samo 100 km je jedno od najboljih ski centara na svetu (Whistler). Pored plaže i odlaska na planinu, ovde su popularne spoljašnje aktivnosti kao sto su hiking, kajak, vožnja hidroavionom, biciklizam, trčanje.

Zdravlje je tu na prvom mestu.

- Ovde postoje posebne staze za trčanje i vožnju bajsevima i to je jako popularno, ovde svi jako vode računa o zdravlju i jako su posvećeni sportu. Ovde se nalazi Stenli park, koji je bio proglašen za najlepši park na svetu (pre par godina).

- Poznate turističke atrakcije su Van Dusen botanička bašta, Queen Elizabeth Park, a najzanimljiviji mi je Trout Lakekoji se zimi zamrzne i ljudi igraju hokej na njemu i šetaju se.

Neuobičajena klima za naše ljude

- Vankuverska klima je vlažna i blaga. Leta su topla, ali nisu vrela kao kod nas. A zime su hladne, a temperatura ide retko ispod nule. Uglavnom pada kiša (zbog toga se ovde svi kljukamo vitaminom D ).

Negativne strane velikog grada

- Najnegativnija strana Vankuvera je ulica East Hastings u kojoj žive beskućnici u šatorima. Tu se može videti i kako se drogiraju i kako prodaju uglavnom ukradene stvari.

- Standard je jako visok, od kako sam došla primetila sam kako cene komstantno rastu ali isto tako sa ovom platom ovde može da se živi normalno i da se priuste ručkovi i večere u restoranima, razni drugi izlasci i izleti. Vankuver je jedan od gradova sa najvise milionera i ovde se proda najveći broj luksuznih automobila po glavi stanovnika (odmah posle Dubaija).

Beskućnika ima, ali samo na jednom mestu. 

- Ovo je multinacionalni grad, svi su jako ljubazni i uopste se ne osećam kao stranac. Ovde rasizam ne postoji. Posao se može naći na svakom koraku, a samo ako se odlučiš da ne radiš možeš završiti kao beakućnik.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David i GOLI JATI !!!

    19. oktobar 2024 | 23:08

    ... ZNANJE je u Knjigama = Knjge su MOC !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA