Đukić Dejanović: Mogućnost saradnje u visokom obrazovanju između Srbije i Kube

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Kube Reinaldo Velaskez Zaldivar razgovarali su danas o mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti visokog obrazovanja.

Ministarka Đukić Dejanović je sagovorniku predstavila na koji način je organizovan sistem visokog obrazovanja u Srbiji i ocenila da postoji prostor za proširenje saradnje visokoškolskih ustanova iz Srbije i Kube.

Ministarstvo prosvete Foto: Ministarstvo prosvete

Sagovornici su razgovarali o razmeni studenata i nastavnog osoblja, razmeni informacija u vezi projektnih aktivnosti, kao i o učešću na međunarodnim skupovima, što bi doprinelo proširenju saradnje visokoškolskih ustanova dve zemlje.

Ministarki Đukić Dejanović je upućen poziv da učestvuje na univerzitetskoj konferenciji u Havani u februaru 2026. godine.

Delegacija Ministarstva prosvete Srbije posetila je Univerzitet Pedagoških nauka „Enrike Hose Varona“ (Enrique José Varona).

Rektorka tog Univerziteta Milda Lesbia Diaz Masip sa saradnicima upoznala je predstavnike Srbije sa radom ustanove, koju osim studenata iz Kube pohađaju i studenti iz drugih zemalja.

(Telegraf.rs)

Video: Kilometarske kolone kamiona na administrativnom prelazu Merdare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA