Ubuduće država snoši trošak priprema mladih informatičara za takmičenja

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ubuduće, kad omladinci talentovani za IT budu imali takmičenja, neće ih iz svog džepa plaćati oni odnosno roditelji. "Svi troškovi priprema za takmičenja u oblasti informatike, nezvisno od toga gde se ona odvijaju, snosiće Ministarstvo informisanja i telekomunikacija", izjavio je danas resorni ministar Dejan Ristić prilikom dodele prenosivih (laptop) računara osvajačima medalja na Olimpijadi iz veštačke inteligencije održanoj u Rijadu i na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike održanoj u Aleksandriji.

Kako on ističe, ovo nije samo nije najava, jer su ta sredstva već ušla u budžet. Ristić je poručio da će profesori i đaci od početka sledeće godine moći da računaju na kontinuiranu podršku.

Ovom prikom je pohvalio učenike i njihove nastavnike i rekao da su oni dobar primer svojim vršnjacima.

"Za nas, u našem Ministarstvu su vaše medalje značajnije od svih ostalih, jer su rezultat znanja, uspeha i zalaganja, a to ne govorim isključivo kao ministar, već i kao roditelj i zaista sam zahvalan što svima što ste dobar primer, što pokazujetete svoj deci šta je rezultat tolikih zalaganja i odricanja, a vi najbolje znate koliko je odricanja bilo potrebno", rekao je ministar učenicima koji su ostvarili uspehe na Olimpijadi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Jezivi prizori kod Sjenice: Ponovo gori deponija Goveđak, gust dim i nesnosan smrad šire se selima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA