Srbija plače i to sa razlogom: Ova podmukla bolest je odnela prelepu Minu u 23. godini

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Mina Pošarac (23), devojka prelepog osmeha i još većeg srca, devojka za čije ozdravljenje se borila Srbija, preminula je jutros. NJena borba bila je duga i teška. Izvojevala je i pobedu, ali onda se zloćudna bolest vratila.

Nije se predavala, hrabro se suočila sa svim, nadu nije gubila, a onda su stigle najtužnije vesti.

Mina je do februara 2022. godine živela uobičajenim životom, a onda je osetila bol u kičmi, nije mogla da ustane i izgubila je kontrolu nad telom.

Dijagnostikovan joj je najagresivniji tumor 4 gradusa, koji je karakterističan za mozak, ali se kod nje nalazio na kičmi.

Za Minu, sve se promenilo preko noći. Kako je svojevremeno objasnila za Telegraf.rs jedno jutro se probudila i shvatila da ne oseća noge.

- Sećam se tog jednog dana u navedenom periodu kada sam pevala kroz kuću i tako pevajući pomislila: "Bože kako je moj život lep, vi ne znate koliko ja samo uživam.''Samo par dana nakon toga vratila sam se sa treninga i počela je da me boli leva strana leđa, otišla sam kod lekara ali oni su smatrali da je to samo prehlada, da nije nista ozbiljno. U subotu, 26. februara 2022. godine probudila sam se, dan je bio lep i sunčan, sela sam u svoj auto, vozala se po celom gradu, išla na piće sa drugarima i uzivala. Vratila sam se kuci, istuširača i legla u krevet. Kod nas u kući svake nedelje pravi se porodični ručak, na kom se svi rado sastajemo i pored svih obaveza barem taj jedan dan provodimo zajedno. Nedelja, 27. februar 2022, budim se umorna iako sam spavala celu noć, moj stomak iz meni nepoznatog razloga trne, sedam na krevet i pokušavam da ustanem, tada ustajem i padam - opisala je početak svoje borbe za Telegraf.rs

Uprkos svemu, hrabro se suočila sa teškom dijagnozom i totalnom paralizom od vrata na dole.

- U tom momentu, moj život se menja iz korena. Pozivam svoju stariju sestru koja me brzo odvodi u hitnu, gde me dalje šalju u Sremsku Mitrovicu jer u mom gradu ne postoji bolnica. Odlazimo u Mitrovicu i shvatamo da ja ne mogu ni da mokrim, da postajem retentna, da se moja mokraća zadržava, tada vrše prvu pomoć i šalju me za Beograd. Tamo provodim prva 3 dana na intenzivnoj nezi jer je u cvatu još bio virus korone i tako je prosto moralo. Dalje odlazim na neurologiju na dijagnostikovanje moje bolesti, u rekordnom roku otkrivaju da imam tumor na kičmenoj moždini, tada su svi moji organi od mesta na kom se nalazio tumor pa sve do stopala bili oduzeti, kao i noge - objasnila nam je.

Mina je izvojevala jednu veliku pobedu, ali bolest se vratila.

Nakon hospitalizacije, Mini je rađen MR pregled kičmenog stuba na kome je opisana intramedularna ekspanzivna lezija u nivou C7 do gornje ploče Zh3 koja je svojim karakteristikama najpre odgovarala primarnoj promeni tipa ependimoma ili astrocitoma.

Mina je operisana 10.3.2022. godine kada je načinjena ekstirpacija ekspanzivne lezije intramedularno nivoa C7-Th2. Dobijeni patohistološki nalaz govorio je u prilog Glioblastoma IDH-wild type, CNS WHO, gradus IV.

Nastavak njenog lečenja planiran je bio u inostranstvu zbog čega su i prikupljana sredstva. Hrabra, emotivna, neverovatno snažna Mina, nije dočekala da obraduje još jednom pobedom.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi prizori kod Sjenice: Ponovo gori deponija Goveđak, gust dim i nesnosan smrad šire se selima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA