"Najmlađeg sina mi muž donosi na posao na podoj": Kristina je majka, glumica i direktorka, a ovako sve postiže

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Kristina Janjić Stojanović (38), glumica i direktorka Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, majka je četvorice sinova. Ona je igrala u mnogim dečjim predstavama, kao mlađa, te bi mnogi možda pomislili da je taj kontakt sa decom bio presudan da sa suprugom Đorđem osnuju jednu, za neše prilike, veliku porodicu.

Kako kaže, nikada nije razmišljala o tome, da možda postoji takva povezanost dečjih predstava i roditeljstva, ali i da je ranije kao mlađa želela da ima jedno dete i da to bude devojčica.

- Naša porodična priča je još jedan dokaz da čovek može da planira, ali da Gospod Bog to sam uredi po svojoj volji. Prvi naš sin Konstantin ima 10, drugi Lazar 8 i po, treći Tadija 7 godina, a najmlađi Aleksa tek šest meseci. Kada smo uvideli da deca brzo rastu i da će otići nekim svojim putem, shvatili smo da će nam faliti "ljubimče" u kući i tako se rodio naš najmlađi sin - u šali priča Kristina.

Kristina Janjić Stojanović Foto: Privatna arhiva

Ona dodaje da podizanje četvoro dece nije ni malo lak "posao", ali i da je sva lepota i radost življenja upravo u toj "muci".

- Suprug i ja smo tako organizovani, da sve obaveze oko dece i kuće, delimo podjednako. Naravno, po samoj prirodi, ipak je kuća nekako više na ženi, briga oko dece, ali imam svu njegovu pomoć, delimo sve. Kad je najmlađi Aleksa napunio šest meseci, počela sam da radim, pa smo se dodatno još organizovali. Aleksu dojim, pa ga tata doveze na podoj, odveze. Onda dok sam ja na poslu, stariju decu, ispraća, dočekuje iz škole i naravno obrnuto, kad je on na poslu, onda ja to radim - objašnjava Kristina za Telegraf.rs

Kristina Janjić Stojanović Foto: Privatna arhiva

Kako keže, nikada nije želela da posao stavi ispred porodice, tako da uspevaju da sve to nekako organizuju, da porodica ne trpi.

- Za sada funkcionišemo odlično. Tu je i pomoć baka i deka, jer živimo u spratnoj kući sa svekrom i svekrvom. Tu su takođe i moji roditelji, da pomognu uvek kad treba. Naše bake i deke još uvek idu na posao, nisu penzioneri, tako da i oni imaju svoje obaveze, ali uvek je neko slobodan da priskoči u pomoć - priča Kristina o svojoj svakodnevici.

Kristina Janjić Stojanović Foto: Privatna arhiva

Takođe, ona i ističe i činjenicu da je njen suprug iskoristio pravo da odsustvuje sa posla zbog deteta, što je, kako kaže velika olakšavajuća okolnost u podizanju dece.

- Drago mi je da ova praksa polako zaživljava i na našem podneblju, dok je u skandinavskim zemljama odavno uobičajena i normalna. I kod nas sve više očeva uzima takvo odsustvo. Naravno da ovakva zakonska rešenja, kao i druge mere populacione politike dosta olakšavaju podizanje dece. To nije presudno, naravno, ali prija i znači. Uliva dodatnu sigurnost, naročito kod porodica koje nemaju velika ili stalna primanja - ukazuje Kristina Janjić Stojanović.

Kristina Janjić Stojanović Foto: Privatna arhiva

Inače, Kristina Janjić Stojanović rođena je 1986. godine u Vranju. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi reditelja Ljubosava Majere. Dugogodišnji je član glumačkog ansambla Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju.

(Telegraf.rs/Slađana Tasić)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan BL

    17. oktobar 2024 | 21:22

    Kraljice,da si nam živa i zdrava zajedno sa svojom lijepom porodicom! Svaka čast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA