Đurđević Stamenkovski: U 2025. besplatni udžbenici za ivanjičke osnovce do IV razreda

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas, u razgovoru sa predsednikom Opštine Ivanjica Aleksandrom Mitrovićem, da je postignut dogovor da njeno Ministarstvo sledeće godine izdvoji sredstva za besplatne udžbenike za najmlađe osnovce u toj opštini.

Ona je ocenila da će besplatni udžbenici za decu od prvog do četrvrtog razreda biti značajna pomoć roditeljima, saopštilo je resorno ministarstvo.

Đurđević Stamenkovski je istakla da se time pokazuje ulaganje u znanje, briga o odgoju, vaspitanju i obrazovanju dece.

Ministarka je podsetila da je prethodnih godina Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju u Ivanjici finansiralo projekte koji su važni za populacionu politiku, za porodice i roditeljstvo.

- Nastavićemo i ubuduće da učestvujemo u značajnim projektima, kao što su isplate nadoknada nezaposlenim porodiljama, kao i isplata dodatka za novorođenu decu, naglasila je ministarka i pohvalivši odluku lokalne samouprave Ivanjice da izdvoji i dodatnih 50.000 dinara kao podršku za novorođenčad - rekla je Đurđević Stamenkovski.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorča

    17. oktobar 2024 | 09:43

    Brine me samo dokle ćemo imati besplatan vazduh a da nije zagađen na planinama jer gradski zagađeni skupo plaćamo.

  • Ne znam

    17. oktobar 2024 | 12:21

    Milica je poznata kao lazov, videcemo.

  • Miša

    17. oktobar 2024 | 11:09

    Do juna 2016. godine Ministarstvo obrazovanja je plaćalo udžbenike svim učenicima osnovinih škola u celoj zemlji. To je ukinuto na sednici vlade 5. juna te 2016, uz obećanje da će država nastaviti da kupuje radne sveske. Osnovno obrazovanje je obavezno. Umesto da država produžava obavezu na srednji nivo obrazovanja, ona preko direktora škola nameće kupovinu udžbenika i ometa roditelje da nabavljaju besplatne koji postoje. Ovo što zbirno zovemo "državom" munjevito uvodi novine kojima povećava namete, ali "nema kapacitete" da sprovede nešto što bi olakšalo položaj njenim građanima. Osim pred izbore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA