Milinko oženio Albanku koju je video samo na slici: Profesora iz Ivanjice sudbina odvela u Skadar

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 14

Profesor Milinko Bogdanović oduvek je želeo da ima porodicu, međutim, dugo mu to nije polazilo za rukom, sve dok nije oženio Vjolcu iz Albanije.

Snajke Albanke poslednjih godina doselile su se u brojna srpska sela. Početne predrasude ove žene su razbile i to zahvaljujući svojoj vrednosti i požrtvovanosti. Retko koji muž se požalio na svoju izabranicu koja je stigla iz daleka, a mnogi kažu da je predanost porodici i supružniku ono što one nose iz kuće.

Tako je i Milinko čuo za Vjolcu iz Albanije preko njenih sestara koje su godinama bile udate za ljude iz njegovog kraja. O toj porodici iz Skadra čuo je samo reči hvale, znao je da su vrlo vredi i pošteni, a da ljude dele isključivo na dobre i loše i da im nisu bitne ni nacionalnost ni vera.

Iako se njihov dolazak najčešće vezuje za udaljena, ruralna područja, ivanjički profesor Milinko Bogdanović rekao je da to nije uvek slučaj i da su neveste iz Albanije dobrodošle i u gradsku sredinu.

- Susreo sam se sa tabuima vezanim za ovu temu. Međutim, neophodno je da čovek sam prelomi u svojoj glavi i da shvati šta želi od života. Ja sam više od svega želeo da imam porodicu i sve priče i predrasude sam ostavio sa strane - rekao je Milinko pre nekoliko godina za RINU.

Lepa Vjolca je u podgolijsku varošicu stigla iz Skadra, a Milinko je buduću suprugu prvo video samo na slici.

- Iako se radnja dešava u 21. veku, priča ipak ima sve elemente tradicije. Njene sestre ovde žive već deset godina i znao sam da se radi o divnoj porodici. Dogovorili smo se i ja sam otišao u Skadar. Sve je sudbina, mene je intuicija vodila na taj put i nisam pogrešio - govorio je Milinko tada.

Četiri godine nakon prave mrsne svadbe, Vjolca i Milinko dobili su kćerkicu Irenu, mezimicu koja je još više ojačala njihov brak.

(Telegraf.rs/Rina)

Video: Bahato da bahatije ne može: Dva kamiona "objasnila" kako se krše svi mogući saobraćajni propisi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA