Novi vrtić niče u naselju Nevade, na mestu gde je od starog ostalo samo zgarište

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Požar koji do temelja uništio vrtić u milanovačkom naselju Nevade, ubrzao je radove na izgradnji novog vrtića. Na zahtev lokalne samouprave, pojačan je tempo, tako da se otvaranje novog objekta očekuje za nekoliko meseci.

- Užurbano teku radovi na izgradnji novog, ovde je kapacitet 250. Kompletan opbjekat ćemo završiti do kraja godine, a u januaru i februaru očekujemo da dobijemo dozvole za opremanje kako bi već od 01. marta vrtić već počeo da radi”, rekao je za RINU Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

On dodaje da uzrok požara utvrđuju nadležni organi i nada se pošto istragu vodi tužilaštvo da će u najskorije vreme imati sve precizne podatke šta se desilo sa vrtićem.

- Izgoreli vrtić je bio kapaciteta 139 dece koja su razmeštena po školama gde smo uspeli da sve njih zbrinemo. Gradiće se još jedan vrtić gde smo već zatražili pomoć od resorog ministarstva i Vlade RS, jer je veoma značajno da se izbriše lista čekanja, jer to je još jedan vid pomoći za roditelje pri odlučivanju da li će imati više dece, ističe Kovačević.

(Telegraf.rs)

Video: Obilne padavine u Mionici, ulice poplavljene, vrtić pod vodom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA