Ovom delu zemlje prete olujni udari vetra do 100 km/h: Otkrivamo i za koliko pada temperatura vazduha

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon hladnog, ponegde i maglovitog jutra, pred nama je sunčan i topao dan. Severozapadni vetar duvaće još tokom današnjeg dana, a već od sutra biće u skretanju na jugoistočni.

Maksimalna temperatura biće danas od 18 do 24°C, dok će u sredu biti hladnije za oko dva stepena.

Od četvrtka do kraja sedmice u Srbiji će duvati jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, a na jugu Banata i u Podunavlju i do 100 km/h. Košava će biti hladnijeg karaktera, odnosno anticiklonalnog, uz suvo vreme.

Srbija će se tokom tih dana nalaziti pod uticajem anticiklona i visokog vazdušnog pritiska, ali će on još viši biti istočnije, a nešto niži zapadnije, što će dovesti do izraženog gradijenta i vrlo vetrovitog vremena.

Na jugu i na zapadu Srbije biće oblačno, a na severu i istoku sunčano.

U nedelju će na jugu biti i kiše.

Do kraja sedmice biće i hladnije, naročito tokom vikenda, kada će maksimalna temperatura biti od 12 do 18 stepeni, u Beogradu do 14°C.

Prema trenutnim prognozama, od 22. oktobra očekuje se postepeno otopljenje, a temperature bi bile od 18 do 22°C.

Inače, prosek maksimalne temperature za ovo doba godine u Srbije je od 14 do 18 stepeni i one će u narednih 10 dana biti uglavnom oko ili malo iznad prosečnih vrednosti.

Kada je reč o padavinama, u narednih desetak dana nema na vidiku da će biti značajnijih i obilnijih padavina i biće uglavnom suvo i to zahvaljujući visokom vazdušnom pritisku i anticiklonu, koji će sprečavati prodor ciklona, oblačnih i padavinskih sistema unutar evropskog kopna sa Atlantika.

(Telegraf.rs)

Video: Sva sila košave na snimku iz Novog Sada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA