Evo gde živi najviše dece sa svim peticama u Srbiji

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U Srbiji je u prethodnih 12 godina svaki sedmi ili osmi učenik osnovnih škola bio "vukovac", a u tom periodu najviše dobitnika diplome "Vuk Karadžić” bilo je u Leskovcu, Nišu i Jagodini.

Podaci iz izveštaja o realizaciji završnog ispita koje radi Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pokazuju da je u školskoj 2012/13. godini diplomu „Vuk Karadžić” dobilo 9.563 osnovaca, dok je u prošloj školskoj godini priznanje dobilo 7.780 učenika, preneo je dnevni list Danas.

Uprkos smanjenju broja učenika u Srbiji, broj đaka koji osnovnu školu završe kao "vukovci" neznatno se promenio u prethodnih 12 godina.

Vukovu diplomu u školskoj 2022/23. godini dobilo je 12,7 odsto učenika osnovne škole dok ih je godinu dana pre bilo za oko procenat više.

Najviše dobitnika Vukove diplome je iz škola s područja školskih uprava Leskovac, Niš i Jagodina, a najmanje iz škola s područja Valjeva, Užica i Čačka.

(Telegraf.rs / Glas Zapadne Srbije)

Video: "Sa bakom sam vežbao matematiku": Đaci generacija svih škola "osvanuli" na bilbordima u Pirotu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA