"Pogledajte dobro momka na fotografiji": Roditelji su izgubili jedinca Jovana, a Mladen dobio novu priliku

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Pogedajte dobro ovog momka na fotografiji. Ovo je Jovan. Nisam imao priliku da ga upoznam, niti da razgovaram sa njim", ovim rečima počinje potresna objava Mladena Todića (45), posvećena njegovom spasiocu Jovanu Mijatoviću (19).

Mladen je dobio Jovanovu jetru.

"Ne znam kakve navike je imao, šta je voleo da radi. Ne znam da li je navijao za Zvezdu ili Partizan.

Ne znam da li je voleo fudbal uopšte".

"Jedino što znam je da je svojim roditeljima rekao da kad bi nekome zatrebao organ da bi donirao".

"To su znali njegovi roditelji i zbog toga su baš na današnji dan pre 8 godina kada su izgubili svog jedinca Jovana, rekli DA mom životu i umesto tačke na moj život stavili zarez. Rekli su DA Nininom odrastanju uz oca. Rekli su DA Tamarinom suprugu. Rekli su DA za nekoliko života kada života za njihovog sina jedinca nije bilo više".

"Zato zapamtite, smrt ma koliko bila besmislena i teška, na ovaj način može dobiti smisao. Jovane, nisam imao priliku da te upoznam, ali zauvek ćeš živeti kroz mene, moja dela i celu moju porodicu. Sa nama si večan! JOVAN MIJATOVIĆ 01.12.1997-13.10.2016", napisao je Mladen.

Kako je za Telegraf ispričao Mladen pre dve godine, suprugu je upoznao 2012. godine. Utom su počeli da žive zajedno. Krajem 2013. saznali su da će postati roditelji, a već u martu 2014. godine stavljen je na listu za transplantaciju. U leto je dobio ćerku, a u jesen te godine počeo je da se oseća loše.

- Kada su mi rekli da će me staviti na listu, nisam mogao da verujem. Moja jetra je već bila cirotična - objasnio je.

Pogoršanje se naročito videlo naredne 2015. godine.

- Ubrzano sam počeo da gubim na težini. Za kratko vreme sam izgubio više od 20 kilograma. Bolest me je pojela. Boja moje kože se promenila. Imao sam neku braon-sivu boju. Kada je sve prošlo, lekari su mi rekli da je to bila neka mrtvačka boja. Beonjače su mi bile izraženo žute.

- Svako jutro kad odete i da operete zube, vidite neku promenu. Imao sam i neke ranice po koži. Nisu mogle da zarastu. Onda i neki neverovatan svrab, terao me non-stop da se češem. Pravio sam i rane. Nekad nisam mogao da hodam ulicom - kaže dodajući da je poklekao i duhom.

- To dovodi i do promena u vašoj glavi. Prestajete da budete sigurni u sebe i gubite pozitivnost. Ja sam izgleda malo pozitivniji od "običnog čoveka". Verovatno su me supruga i ćerkica nesvesno terale da se borim - ispričao je Mladen za Telegraf.rs o golgoti kroz koju je prošao.

O tome kako je došlo do poziva koji menja život više možete da pročitate na ovom LINKU.

(Telegraf.rs)

Video: Marko i Goran dele istu bolničku sobu i želju da žive: U grudima im kuca novo srce

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA