PANČEVO: Održana „Biciklijada 06”, obezbeđeni držači za bicikle za još nekoliko škola

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U subotu, 12. oktobra, održana je šesta po redu „Biciklijada” u Pančevu, u organizaciji Rotari kluba „Mihajlo Pupin”.

Tačno u podne krenula je vožnja koja je bicikliste provela kroz ulice grada, a prvi put otkad postoji manifestacija učesnici su imali priliku da prođu biciklističkom stazom na renoviranoj obali reke Tamiš. Lep sunčan dan doprineo je odličnoj atmosferi i užitku u vožnji. Nakon 8 kilometara vožnje kroz grad, biciklisti su se vratili u park „Barutana” odakle je vožnja i počela.

Kako kažu organizatori, cilj održavanja „Biciklijade” je da se poveća upotreba bicikala u saobraćaju u Pančevu, ne samo kroz promociju ove zdrave aktivnosti već i kroz direktnu akciju. Tako je, zahvaljujući sponzorima, ali i građanima koji kupovinom majica pomažu da se prikupi novac, nastavljeno postavljanje držača za bicikle po pančevačkim školama.

Do sada su držači postavljeni u 7 škola, a organizatori se nadaju da će do kraja sledeće godine skupiti dovoljno sredstava da sve škole u Pančevu dobiju istu donaciju.

– Izuzetno nam je drago da je u svim školama gde smo postavili držače za bicikle vidljivo da deca češće u školu dolaze biciklom. Zato ćemo se potruditi da akciju završimo do kraja i da deca u svim školama mogu da bezbedno ostavljaju svoje bicikle. Nakon toga, uz konsultaciju sa zajednicom, potrudićemo se da rešimo još neki problem koji muči bicikliste u Pančevu – rekla je Sonja Jovović, predsednica Rotari kluba „Mihajlo Pupin” za tekuću godinu.

Pre početka revijalne vožnje kroz Pančevo, najmlađi učesnici su se takmičili u najsporijoj trci, a najspretnijima su uručene i prigodne nagrade.

Pobedio je Nikola Bogdanović iz OŠ „Stevica Jovanović” koji je uspeo da najsporije stigne do cilja. Drugo mesto osvojio je Vuk Popović iz OŠ „Isidora Sekulic”, a za treće mesto izborila se Kalina Petrović iz OŠ „Vasa Živković”.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf i Zoran biciklom kroz Afriku: Viori se zastava našeg portala na drugom kraju sveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA