Nikolija (10) pomaže roditeljima na selu, a onda briljira u školi: U finalu je svetske Olimpijade iz engleskog

 
E. T.
E. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Učenica 5. razreda OŠ "Prvi maj" u Trupalu kod Niša, Nikolija Ristić plasirala se u finale Olimpijade u Italiji i među najboljima je na svetu u poznavanju engleskog jezika.

Na pomenutoj Olipmijadi učestvovalo je čak 88.000 učenika iz 63 zemlje sveta, od kojih su u finali završili samo njih 223. U kategoriji za koju se prijavila Nikolija učestvovalo je 23.000, a u finale, koje je održano u Italiji krajem septembra, plasirao se 46 učenika koji odlično poznaju engleski jezik.

Čitanje poezije samo je jedan od segmenata Olimpijade iz engleskog jezika na kojoj je desetogodišnja Nikolija iz Trupala kod Niša ostavila iza sebe 23.000 vršanjaka iz 63 zemlje, a kako sama Nikolija ističe, konkurencija je bila jako velika.

"U mojoj kategoriji je bilo najviše učesnika. Testovi nisu bili toliko teški. Nisam imala privatne časove, kao mala gledala sam engleske crtane filmove. Kada sam pošla u prvi razred, engleski mi je bio lak, kao da mi je maternji jezik"m objasnila je Nikolija Ristić za RTS.

Prema rečima Nikolijine nastavnice engleskog jezika Srebrice Stojanović, kod Nikolije se talenat odmah dao primetiti.

"Predajem Nikoliji od prvog razreda i talenat se odmah primeti. Ima dosta talentovane dece, ali ne razvijaju svoj talenat. Nikolija ima taj fantastičan spoj i talenta i rada, što je upravo potrebno za uspeh. Ona se razume u razne oblasti, vrlo je svestrano dete"m istakla je Nikolijina nastavnica.

Pored ogromnog talenta za engleski jezik, Nikolika koja je tek petio razred, poseduje dar i za mnoge druge predmete u školi, te se interesuje za hemiju i druge nauke, ali je sigurna da će jednog dana biti nastavnica engleskog jezika.

"Hoću da više dece zavoli jezik. Engleski mi je važan zato što hoću da me ljudi razumeju i da ih ja razumem", objasnila je ova talentovana devojčica Nikolija, koja vredno uči pa je, nema sumnje, na dobrom putu da sve to i postigne, ali koja i pored školskih obaveza ne propušta druženje sa vršnjacima i redovno pomaže svojim roditeljima u raznim poslovima u njihovom seoskom domaćinstvu.

(Telegraf.rs/RTS)

Video: Andrej je apsolutni pobednik na Stemko Olimpijadi: Odneo čak 5 zlatnih odličja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA