Smanjuju se liste čekanja: Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” sprovodi mere Ministarstva zdravlja

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

I danas, kao i tokom prethodnih vikenda, Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” aktivno sprovodi mere Ministarstva zdravlja Republike Srbije usmerene na smanjenje lista čekanja za medicinske usluge, saopštio je direktor ovog Instituta, prof. dr Milovan Bojić.

U okviru ovog programa i ove subote se u Institutu obavlja 20 koronarografija, 10 složenih elektrofizioloških procedura, 24 skenerska snimanja, 10 pregleda na magnetnoj rezonanci i 10 operacija na otvorenom srcu.

Ovaj program se realizuje svake subote, dok se tokom cele nedelje nastavljaju pregledi, uključujući 24 skenerska i 10 snimanja srca na magnetnoj rezonanci, nakon kojih pacijenti odmah dobijaju rezultate.

Kako je rekao Bojić, atmosfera u Institutu je izuzetno radna i posvećena, te se svi nadaju da će uskoro moći obavestiti javnost da su i u drugim službama ,,Dedinja“, osim Klinike za kardiohirurgiju, koja je već rešila svoje liste čekanja, postignuti slični rezultati.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CECI

    12. oktobar 2024 | 13:29

    Mene interesuje kada ce se smanjiti lista cekanja za operaciju kolena?

  • Urke

    12. oktobar 2024 | 13:06

    Da ne zivim ovde pa i da vam poverujem. Ovako pustite te me tih prica o smanjenju liste cekanja jer sam licno imao iskustva sa tim. Ne daj Boze da ti treba skener ili magnet,vrv neces docekati ako je nesto hitno jer ti ga zakazu za godinu dana. U ovo sam se licno uverio pre neki dan i naravno otisao privatno.

  • Laza

    12. oktobar 2024 | 13:04

    A u stvari u realnosti zakazuju ti preglede,skener i to za maj sledece godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA