Telegraf i Zoran (61) biciklom kroz Afriku: Viori se zastava našeg portala na drugom kraju sveta

 
N. S.
N. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zoran Stanković je 30. septembra krenuo na put Afrike, a danas se javio za čitaoce Telegrafa sa ovog dalekog kontinenta. Nakon 11 dana, pozdravio je našu redakciju i poslao video na kojem Kenijac maše zastavom Telegrafa.

On se upustio u ovu avanturu u sedmoj deceniji, a plan je da za tri meseca pređe više od 6.000 kilometara vozeći po divljim putevima Afrike i to samo na biciklu. Kako je rekao u razgovoru za Telegraf.rs pred sam put, plan je da obiđe minimum pet zemalja.

- Malo sam u godinama, ali ja nisam sportski biciklista, ja sam putnik na biciklu. Nisam ni turista, mene ne zanima da vidim nešto posebno i da se vratim, mene zanimaju ljudi koji tamo žive, njihovi običaji. Ideja je da spavam po plemenima što je češće moguće. Uspostavio sam dosta kontakata sa biciklistima. Prvo iz Kenije, pa će mi oni dati kontakte sa biciklistima iz Tanzanije, jer je to sledeća zemlja gde idem. Pa onda Zambija, Zimbabve, Malavi, pa Mozambik na kraju do Maputa. Iz Maputa se vraćam za Beograd. To je generalni plan, ali sve zavisi od situacije. U Africi nikad nisam bio, pa ne znam šta me čeka, ali imam iskustva sa dugim biciklističkim etapama. Prošle godine sam vozio do Lisabona i nazad, to je oko 8.500 kilometara, a ova tura ima oko 6.000. Sad, naravno, velike su civilizacijske razlike između Afrike i Evrope. Saobraćajna struktura je na mnogo nižem nivou u Africi. Šta me tamo čeka, ne znam, ali se baš radujem tom putu - Rekao je Zoran za Telegraf.rs.

Danas je poslao video sa jedne od afričkih plaža uz veliki pozdrav, a pokazao nam je i da je već upoznao društvo na drugom kraju sveta.

Kako kaže, odustajanje nije opcija, na ovom putovanju želi da potroši i poslednji dinar.

(Telegraf.rs)

Video: Sukobili se čopor vukova i divlja svinja: Nestvarna borba zveri u divljini planine Jadovnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA