Ovo je jedina opština u Srbiji koja ima obavezan čas plivanja za sve đake: Za decu sa sela obezbeđeno i ovo

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Novootvoreni zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu, kao i celokupan sportsko-rekreativni kompleks pokazali su se kao pun pogodak. A, već od ove sezone najmlađi milanovčani imaju benefite. Naime, ova opština podno Rudnika prva je u Srbiji koja je uvela obavezan čas plivanja među školarcima.

-Tu smo uradili i nešto što je prvi put urađeno u Srbiji, a to je da smo dali obavezan čas vaspitanja svim osnovnim i srednjim školama da imaju na zatvorenom bazenu. Za decu koja su sa seoskog područja obezbeđen je prevoz na taj obavezan čas, roditelje ne košta ništa a deci mnogo znači - rekao je za RINU Dejan Kovačević predsednik opštine Topola.

Inače, Gornji Milanovac nikada nije imao zatvoren bazen, a da je on bio u vlasništvu opštine.

- Milanovčani su želeli da se taj bazen izgradi i non-stop sam dobijao upite za to, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević gostujući na Informer televiziji. Ušli smo u dva projekta, prvo sam izgradili otvorene bazene na Rudniku koji su fenomenalni, onda smo po tom modelu radili rekonstrukciju otvorenih bazena u Gornjem Milanovcu i pored njih u sportskom kompleksu napravili i zatvoren bazen - dodaje Kovačević.

Finansijska isplativost zatvorenog bazena jeste neizvesna ali imajući u vidu da je zavoren bazen napravljen prevashodno zbog dece, kako bi sva milanovačka deca osnovnog i srednjoškolskog uzrasta imala obavezan čas plivanja u okviru fizičkog vaspitanja na bazenu, sasvim je opravdano da se delom finansira iz budžeta opštine.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića i Erdogana u Palati Srbija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA