Održana Evropska konferencija RESUME u Mađarskoj

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Evropska konferencija RESUME okupila je brojne organizacije iz regiona u Mađarskoj u mestu Kishunkalas u organizaciji nemačke nevladine organizacije JugendStil i mađarske organizacije Heed.

Konferencija je okupila brojne organizacije iz različitih delova Evrope, uključujući Srbiju, Sloveniju, Slovačku, Grčku, Makedoniju, Italiju, Nemačku i druge. Cilj ovog događaja bio je da se ojača saradnja u oblastima omladinskog rada, socijalne inkluzije i zajedničkih evropskih programa sa posebnim fokusom na romsku zajednicu.

Konferenciji je prisustvovala delegacija Evropske Romske Organizacije (ERO), predvođena predsednikom Harisom Jelencom Tahirovićem, projekt menadžerom Žigom Stajnaherom i generalnim sekretarom Miloradom Popovićem. Tokom trodnevnog događaja, delegacija ERO-a imala je priliku da predstavi kapacitete organizacije, dosadašnje projekte i viziju za buduće aktivnosti u okviru evropskih inicijativa.

Jedan od ključnih ciljeva konferencije bio je umrežavanje i povezivanje organizacija iz različitih zemalja kako bi se postigla zajednička saradnja na projektima koji se odnose na socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa, sa posebnim fokusom na romsku zajednicu. ERO je tom prilikom najavio svoje učešće u nekoliko budućih međunarodnih projekata, čime se dodatno pozicionirao kao značajan partner u evropskim programima.

Na kraju konferencije održan je sastanak umrežavanja, gde su predstavnici organizacija iz Nemačke, Mađarske i Slovenije dogovorili zajedničke inicijative sa ERO-om. Milorad Popović pomenuo je važnost stvaranja romske medijske platforme i napomenuo Nacionalnu Asocijaciju Romskih Novinara koja u saradnji sa portalom Romano Nevimata koji deluje u okvirima velike medijske kuće Telegraf.rs, razvija koncept stvaranja medijske platforme.

Predsednik Haris Jelenc Tahirović izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim dogovorima, naglašavajući važnost međunarodne saradnje za unapređenje položaja Roma u Evropi.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan iz Priboja je na Floridi: Snimak kako izgleda SAD nakon najjačeg udara uragana Milton

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA