Lončar sa ambasadorkom Švedske: Razmenom znanja do smanjenja smrtnosti žena od karcinoma dojke

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa ambasadorkom Švedske u Srbiji, njenom ekselencijom Šarlotom Samelin.

Tom prilikom, u srdačnom razgovoru, istaknuto je da je saradnja i razmena primera dobre prakse iz zdravstvenog sektora u zajedničkom interesu dveju zemalja.

Posebno je naglašeno da se razmenom iskustava i znanja naučenih u okviru dijagnostikovanja i lečenja karcinoma dojke između stručnjaka iz Švedske i Srbije može značajno smanjiti smrtnost žena od ove opake bolesti.

U skladu sa tim, ministar Lončar je, sa posebnim zadovoljstvom, prihvatio pokroviteljstvo i učešće na "Akademiji zdravlja Srbije i Švedske", stručnoj konferenciji o modalitetima kontrole i prevencije maligniteta dojke, koja će biti održana u Beogradu, 6. novembra.

(Telegraf.rs)

Video: Preventivni pregledi vam mogu spasiti život: Srbija uvodi skrining na RAK PLUĆA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Поп

    8. oktobar 2024 | 13:16

    Е до мојега ако ће Швеђани да нас уче о здравству...они и даље лече температуру са свињском масти и фолијом, ако имаш тежу болест и процене да је промашена инвестиција пусте те да цркнеш као кер..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA