"Još jedan dokaz da među Pančevcima ima mnogo ljudi kakvi bi se među ostalim svetom morali svećom tražiti…"

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Anastasija Petrić, učenica 3. razreda Poljoprivredne škole "Josif Pančić" na smeru za veterinarskog tehničara, imala je neplaniranu priliku da dosad stečeno znanje primeni u praksi.

Naime, po pozivu klijenata jedne privatne veterinarske ambulante, Anastasija je izašla na teren, iako to inače ne čini, zbog jedne veoma plemenite životinje.

Ambulanti je javljeno da je na potezu između Starčeva i Omoljice uočen labud van svog prirodnog staništa koji je pritom najverovatnije povređen.

"Anastasija i Pančevac Dragan, zvani Bajka, čiju kućicu s druge strane Tamiša svi znamo i koji je dosad spasio mnogo ptica na reci i oko nje (što je manjem broju nas poznato), zaputili su se u potragu za labudom kako bi mu pružili veterinarsku pomoć", piše Zdravopančevo.

- Mnogi ne znaju da je labud zaštićena vrsta ptice i da se o labudovima kod nas u Srbiji posebno vodi računa. Kada smo dobili poziv, pomisli smo da je povređen i odmah smo se zaputili u potragu za njim. Potraga je trajala dobrih sat vremena i, na radost svih nas, imala je srećan kraj. Posebno smo se obradovali kad smo ustanovili da labud nije povređen, već se samo izgubio, tako da je naš zadatak bio samo da ga pustimo u njegovo prirodno stanište - ispričala je Anastasija.

Samo oslobađanje labuda je i snimljeno, tako da svi mogu da pogledaju plemeniti čin dvoje Pančevaca.

(Telegraf.rs/Zdravopančevo)

Video: Deda Petar proslavilo 100., a praunuk Nemanja 18. rođendan! Slavilo se dva dana!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA