Budi hrabra, pregledaj se: Za tri dana više od 200 besplatnih ultrazvučnih pregleda dojke

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Naredna stanica putujuće ambulante, uz podršku Fondacije Mozzart, biće Novi Sad od 8. do 11. oktobra.

Hrabrost je ženskog roda i zato ovog oktobra Budi hrabra, pregledaj se! Fondacija Mozzart u saradnji sa Udruženjem za edukaciju, prevenciju i podršku obolelima od karcinoma dojke "Žena uz ženu" organizuje širom Srbije besplatne ultrazvučne preglede dojke za žene do 45 godina. Svim starijim damama preporučuje se da urade mamografski pregled.

Karavan "Budi hrabra, pregledaj se" krenuo je u petak iz Pančeva, dok je naredna stanica bila Futog. Za samo tri dana u pokretnoj ordinaciji obavljeno je više od 200 besplatnih pregleda.

-Ako jednom mesečno možemo da odemo kod fizera, na manikir i pedikir, da se doteramo i sredimo, sigurno možemo i da odvojimo jednom godišnje samo 20 minuta za ultrazvučni pregled dojke i tako kupimo sebi mir u narednih godinu dana. Zato je veoma je važno da se žene u što većem broju odazovu na preventivne preglede, pre svega dame koje se nikada nisu pregledale, osim pregleda koje su obavile same kod kuće - istakla je doktorka radiolog Zorica Đorgović, koja je već tri godine uz ovaj karavan.

Ona ističe i da je u unutrašnjosti kod žena jako niska svest o zdravlju uopšte.

-Uglavnom nemaju vremena da odu kod lekara, a one koje bi imale vremena da dođu na bilo kakav pregled nemaju mogućnosti zato što su im najbliže bolnice veoma udaljene. I zato se trudimo da kroz ovaj karavan obiđemo što više manjih mesta i gradova gde su pacijentima nedostupni pregledi.

OBAVEZNO ZAKAZIVANJE PREGLEDA ISPRED KARAVANA

Naredna stanica karavana je Novi Sad od 8. do 11. oktobra na platou ispred Promenade. Putujuća ambulanta se zatim seli za Kikindu gde će se besplatni ultrazvučni pregledi obavljati 12. i 13. oktobra. Sledeće stanice karavana su Loznica (14. i 15.), Šid (16. i 17.), Ćuprija (18. i 19.), Kuršumlija (20. i 21.), Niš (22. i 23.), Zaječar (24. i 25.) i za kraj Beograd 26. i 27. oktobra na platou ispred opštine Novi Beograd. Pregledi će se u gradovima obavljati od 12 do 18 časova, dok će zakazivanje biti u periodu od 11.30 do 12 časova ispred pokretne ordinacije. Tačne lokacije u gradovima gde će se organizovati besplatni pregledi i datumi biće objavljeni na Instagram profilima udruženja "Žena uz ženu" i Fondacije Mozzart.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Helikopter EUROR-a iznad Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA