"Putujem u Srbiju, da pričam na ruskom ili na engleskom": Pitanje Rusa zapalilo mreže: "Probaj na albanskom"

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Našu zemlju godišnje poseti mnogo turista, a među njima budu i oni koji prethodno nemaju dosta informacija kako o Srbiji, tako i o našem narodu. Bilo da dolaze na par dana ili su samo u prolazu, nekako najčešće pitanje bude bojazan oko načina komunikacije.

Takav slučaj dogodio se i sa jednim Rusom koji je u popularnoj internacionalnoj grupi na Fejsbuku oko putavanja po Balkanu pitao da li sa Srbima da razgovara na ruskom ili na engleskom jeziku.

"Idem u Srbiju za nekoliko nedelja. Ne govorim srpski, ali da li mogu sa njima da pričam na ruskom ili više vole engleski", postavio je pitanje.

Kako to obično bude na ovim prostorima, nedugo nakon postavljenog pitanja krenuli su da se nižu odgovori. Neki konstruktivni, neki poučni, neki šaljivi, ali neki i politički.

Od toga da su Srbi veoma edukovani i da većina govori nekoliko jezika, do saveta da "proba da priča na albanskom".

Odgovarali su mu Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci, Albanci, ali i stranci koji su se nekada obreli u našoj zemlji.

Nedugo nakon same objave zaređali su se odgovori, a apsolutna većina se složila da je bolje da proba na engleskom. Da li biste mu i vi to savetovali?

(Telegraf.rs)

Video: Helikopter EUROR-a iznad Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slaven

    7. oktobar 2024 | 14:43

    Ma engleski sigurno.U Srbiji ti niko ne prica ruski niti zna nabrojati 5 gradova u Rusiji i Kosovu.Njima su puna usta Rusije i Kosova samo kad se napiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA