Sutra moguće poplave, odroni i klizišta u Pirotu: Hitno upozorenje Gradskog štaba za vanredne situacije

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iz Gradskog štaba za vanredne sitaucije u Pirotu večeras su saopštili da su sutra, u subotu, 5. oktobra, moguće veće padavine kiše u ovom delu Srbije sa količinom kiše koja bi mogla da bude veća od 30 litara po metru kvadratnom za period od 12 sati.

- Kiše mogu da prouzrokuju bujične i urbane poplave, kao i odrone i klizišta što predstavlja potencionačnu opasnost po ljude, imovinu i infrastrukturu. U slučaju velikih opasnosti građani mogu da se obrate na telefon 193. Štab za vanredne situacije, komunalne službe, ustanove i organizacije od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje su u pripravnosti da reaguju na kriznim lokacijama. O informacijama od značaja za bezbednost lica i imovine, koje dobijamo od Sektora za vanredne situacije i Republičkog hidrometeorološkog zavoda, građane ćemo da obaveštavamo putem lokalnih medija - saopštavaju iz Štaba.

Podsetimo, snažno nevreme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je sinoć i jutros delove BiH, Hrvatske i Crne Gore. U BiH je zvanično potvrđeno da ima žrtvama, a u toku su i akcije spasavanja na brojnim lokacijama. U Crnoj Gori proglašen je crveni meteo-alarm, a bujične poplave nosile kuće.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak spasavanja ljudi iz ugroženih i poplavljenih područja Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA