AMSS reprezentativci – Vicešampioni Evrope u poznavanju saobraćaja na svečanom prijemu u MUP-u

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na nedavno održanom 37. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, u organizaciji Svetske automobilske federacije FIA, naši osnovci - Filip Fara iz Omoljice, Iva Lukić i Sava Gavrilović iz Sremske Mitrovice i Nikolina Đorđević iz Beograda, osvojili su drugo mesto u konkurenciji 18 zemalja. Reprezentativci Srbije su se na Evropsko takmičenje plasirali kao najbolji učesnici takmičenja "Šta znaš o saobraćaju", koje Auto-moto savez Srbije organizuje već više od pola veka.

Po povratku iz Pariza, AMSS reprezentaciju na čelu sa Milanom Nikolićem, generalnim sekretarom Auto-moto saveza Srbije, primio je prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, koji je čestitao na izvanrednom uspehu i istakao značaj ovog takmičenja za podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju među najmlađima.

-Ovakav rezultat je dokaz posvećenog rada i uspešne saradnje relevantnih institucija. Naš zajednički cilj je nulti broj žrtava u saobraćaju. Potrebno je pronaći najbolji način da ga ostvarimo, kroz pooštravanje mera i veći fokus na prevenciji i edukaciji - dodao je Dačić.

Ministar je takođe naglasio značaj uloge AMSS-a u prevenciji i učestvovanju u zajedničkim akcijama, dodavši da su rezultati takvih inicijativa vredni ponosa. Dačić je zahvalio deci i nastavnicima, uz poruku da je važno ovakve akcije što više promovisati.

Generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić zahvalio se ministru na podršci i dodao da su se na današnjem prijemu okupili "najbolji od najboljih". Prema njegovim rečima, u takmičenju "Šta znaš o saobraćaju" ove godine učestvovalo je čak 250.000 dece iz cele Srbije, čime se jača saobraćajna kultura među najmlađima.

-Policija nas uči zakonima, a u ovom uzrastu deca kroz ovakvu vrstu aktivnosti stiču važne veštine, koje će im pomoći da budu sigurnija u saobraćaju - rekao je Nikolić, osvrnuvši se na važnost ovog i sličnih projekata za budućnost. Istakao je da takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" daje značajan doprinos saobraćajnoj edukaciji najmlađih, koji su ujedno i najranjiviji učesnici.

Milan Nikolić, AMSS i ministar Ivica Dačić sa predstavnicima MUP-a, foto: Uroš Dedić Milan Nikolić, AMSS i ministar Ivica Dačić sa predstavnicima MUP-a/ Foto: Uroš Dedić

-Osvajanjem srebra ove godine u Parizu, naši osnovci su još jednom dokazali da se u Srbiji uspešno i kontinuirano radi na unapređenju saobraćajnog obrazovanja dece - zaključio je Nikolić.

Velike zasluge u osvajanju visoke pozicije na Evropskom prvenstvu pripadaju i nastavnicima koji su sa malim šampionima vredno radili na pripremama uoči odlaska u Pariz - Dušanu Todoroviću, Miodragu Tasiću, Biljani Gavrilović i Željku Nikoliću.

Saradnja sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, kao i podrška Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, omogućila je da ovaj projekat uspešno živi i okuplja učesnike širom Srbije.

Nakon prijema kod ministra, decu je sa radom saobraćajne policije upoznao Slaviša Lakićević, načelnik uprave, uz poruku osnovcima da stečeno znanje iz ove oblasti nastave da primenjuju u svakodnevnom životu i da ga prenose svojim vršnjacima.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Ambasador Hil na proslavi 20 godina od osnivanja Centra za američke studije na FPN

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA