Obeležen 3. oktobar Evropski dan osoba sa Autizmom: Podržimo Svice u mraku!

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Inkluzivnom umetničkom radionicom u prostorijama galerije Radošević obeležen je Evropski dan osoba sa Autizmom. Upravo toga dana završena je prodajna izložba slikara Milovana Miće Bjelice gde je deo prihoda doniran za rad udruženja u visini od 70.000 dinara i poklon jedne umetničke slike od izloženih dela koja će krasiti prostorije centra.

Kako ističe direktor galerije Vladimir Kulašević započeta saradnja sa udruženjem Svici u mraku biće nastavljena u narednom periodu a čitava 2025. godina biće u znaku budućih inkluzivnih sadržaja i posvećenosti pridavanju pažnje ovoj ranjivoj kategoriju društa i njihovo aktivno učesće u društvenom životu.

Barbara Morel Petrov, umetnički kordinator udruženja Svici u mraku najavljuje i izložbu radova dece sa razvojnim smetnjama i ističe značaj sprovođenja istih kao jedan oblik terapije koji daje izvaredne rezultate u cilju poboljšanja opšteg psihofizičkog stanja.

Glumac Mikica Petronijević, predsednik udruženja Svici u mraku najavljuje nastavak humanitarnog karavana izvođenja umetničkih programa u gradovima širom Srbije u cilju podizanja svesti i podrške osobama sa Autizmom. Takođe pozivamo sve pojedince, javne ličnosti i društveno odgovorne kompanije da se uključe i podrže svojim donacijama dalju rekonstrukciju centra.

Svici u mraku Foto: Svici u mraku

Apelujemo i na državne institucije da sprovedu realizaciju stvaranja javnog registra osoba sa Autizmom i sistemskog rešenja podrške za takve osobe i njihove porodice.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Milena Radulović: U "Ožiljku" prvi put igram glavnu žensku ulogu u seriji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA