Važno upozorenje za roditelje: Izbegnite ovu grešku kada deca imaju grip

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Stigla je jesen, deca su se uveliko vratila u vrtiće i škole, a roditelji su u novim radnim obavezama. Ipak, idiličnu sliku kvare respiratorni virusi, alergije i druge infekcije koje izazivaju obilan curenje iz nosa. Kada čistimo nos, često koristimo toalet-papir ili ubrus, ali to može izazvati crvenilo i peckanje kože na nozdrvama, što stvara dodatni problem. Međutim, to se može izbeći.

Zašto "oderemo" nos kada ga čistimo papirom i ubrusom?

Kada više puta dnevno koristite ubrus ili toalet-papir da biste sebi ili detetu očistili nos, ulazite u začarani krug – koža na nozdrvama počinje da peče, a nanošenje kreme može samo pogoršati nelagodnost. Toalet-papir i ubrus lošijeg kvaliteta mogu uzrokovati iritaciju kože zbog stalnog trenja, pa se čak može oštetiti i njen površinski sloj.

U ovim situacijama, korišćenje recikliranog toalet-papira može dodatno povećati rizik, jer može sadržati štetne hemikalije koje iritiraju kožu. Takođe, ako ubrus nije od proverenog proizvođača, postoji rizik od težih iritacija, što kod dece može biti veliki problem – svi znamo koliko se mališani bune kada treba da im očistimo nos ili nanesemo kremu na osetljivu kožu.

Kako sprečiti ove probleme?

Kako biste izbegli ove neprijatnosti i smanjili probleme tokom oporavka, važno je da uvek koristite proverene proizvode u svom domu. Kupujte ubruse i toalet-papire od proizvođača koji zadovoljavaju međunarodne standarde, što znači da je svaki korak u njihovoj proizvodnji kontrolisan. Odgovorni proizvođači ulažu u kvalitet, a danas imamo vrhunske toalet-papire i ubruse proizvedene u Srbiji, koji su bez dodatih hemikalija i napravljeni tako da budu mekani i prijatni za korišćenje.

Ovi proizvodi su nastali usavršavanjem proizvodnog procesa, s fokusom na zdraviju proizvodnju – od 100% celuloze. Bezbedni su i idealni za upotrebu kako kod odraslih, tako i kod dece. Kada ih koristite za čišćenje nosa, možete biti sigurni da iritacija neće biti, a oporavak će teći brže i bez dodatnih problema.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA