Podrška zdravlju: Meridian fondacija donirala medicinsku opremu GAK "Narodni front" u Beogradu

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Akcija "Skeniraj, pomozi" ulazi u samu završnicu.

U sklopu akcije "Skeniraj, pomozi", koja je tokom meseca maja ujedinila celu Srbiju, Meridian fondacija je već do sada posetila klinike u Novom Sadu i Kragujevcu, koje su obogaćene savremenim uređajima neophodnim za odgovarajuću brigu o budućim mamama.

Ovog puta članovi Meridian fondacije posetili su GAK "Narodni front" u Beogradu. Shodno već ustaljenom običaju, predstavnica Meridian fondacije Jelena Jocić je medicinskom osoblju klinike uručila vrednu donaciju u vidu dva CTG aparata.

-Ovom donacijom i posetom GAK „Narodni front“ u Beogradu, Meridian fondacija je napravila značajan korak ka unapređenju zdravstvene zaštite budućih mama. Ovom donacijom se direktno poboljšavaju uslovi porodilja što doprinosi kvalitetnijoj zdravstvenoj nezi i bezbrižnijem početku života za čitavu porodicu. Naša fondacija će se i u buduće truditi da omogući što kvalitetnije uslove svim sugrađanima - istakla je Jelena Jocić, predstavnica Meridian fondacije.

Kako b se redovne dijagnostičke procedure u porodilištima širom Srbije nastavile neometano vršiti, neophodno je konstantno ulaganje u opremu i uređaje za te institucije. Meridian fondacija u svojoj velikoj akciji, tokom koje je pomogla brojnim klinikama za akušerstvo i ginekologiju, donirala je najrazličitije uređaje i aparate koji će biti od značaja na tom putu.

-Dva CTG aparata koja su nam donirana izuzetno će nam značiti, s obzirom na to da se koriste za redovne procedure, kroz kakve trudnice prolaze svakog dana. Oni će se naći na odeljenjima za visokorizične trudnoće, i krenećemo sa njihovom upotrebom praktično odmah, što dovoljno govori o tome koliko su nam zapravo bili neophodni - izjavio je Radomir Marković, doktor GAK "Narodni front" u Beogradu.

Zaštita i zdravlje majki i novorođenčadi prioritet je koja zahteva uključivanje svih društvenih aktera, a Meridian fondacija je institucija koja već godinama unazad podržava rad mnogih porodilišta i pedijatrijskih bolnica širom zemlje.

Investiranjem u javni zdravstveni sistem naše zemlje, Meridian fondacija je nizom društveno odgovornih akcija do sada već pomogla rad preko 100 zdravstvenih ustanova, kojima je donirala pomoć u vidu medicinske, tehničke i razne druge opreme.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA