Žalimo se na vaspitavanje omladine, a gde je naše? Trudnica ogorčena zbog scene koju je doživela u autobusu

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Svedoci smo da se sve češće događa da prisustvujemo scenama u kojima nekako diktira manjak empatije. Od suptilnih prikaza, do nekih ozbiljnih situacija, a neretko bude vidno baš kada je u pitanju osnovna kultura - u prevozu, redovima... Takav slučaj dogodio se i jednoj trudnici.

Ukoliko pitate poznanice, drugarice, rođake, sestre, majke, svaka žena koja je bila u drugom stanju može da vam posvedoči da se u narodu donekle izgubila svest, te da se sve manje dešava da joj neko da prednost, ustupi prolaz ili ponudi mesto.

Navika je da žene mogu svašta da pregrme, činjenica da često uzimaju na sebe i više nego što bi možda trebale, ali bahatost može da napravi ozbiljnu teskobu.

"Da li je realno da trudnicama u prepunom autobusu neće niko da ustane nego smo primorane da se guramo? Ljudi doslovno bulje u stomak i niko ništa. Još se napravi pametna starija gospođa i pita da li hoćete da sednete, na šta ja odgovaram da bi bilo baš lepo ako mogu, na šta ona kreće da ustaje i vraća se, kaže: 'Što ja da ustanem kad ima mlađih'. Sramota", napisala je jedna Beograđanka u objavi na popularnoj stranici.

Da ne bude da je objavila samo da bi se požalila na nemilu situaciju u kojoj se ničim izazvana našla, ona je imala i poseban predlog ostalim trudnicama.

"Drage trudnice doslovno vičite kada ste u autobusu da vam neko ustane jer nam nema druge", navela je.

Da li se empatija zaista toliko izgubila u našem narodu? Možda je ovde ipak reč o elementarnoj kulturi koja takođe, naizgled, opada.

Neretko se građani žale na omladinu, ali ne može da se ne postavi pitanje - da li deca to zapravo vide od nas?

(Telegraf.rs)

Video: Helikopter EUROR-a iznad Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M. J.

    7. oktobar 2024 | 16:22

    Da li je ta trudnica ustajala drugim trudnicama, ili je i ona buljila u mobilni, kao sada njoj. Naravno da je to uzas, ali meni pre 10-ak godina, ni mladici, ni devojke nisu ustajali u prevozu. Mi smo vaspitani da ustanemo starijima, trudnicama, cim udju u prevoz. Sada su te devojke trudnice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA