Tokom noći padavine će se proširiti na celu zemlju, biće i olujne košave: Najnovija najava RHMZ-a

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Republički hidrometeorološki zavod najavio je večeras prognozu za narednih nekoliko dana. Kako navode, u toku večeri očekuje nas umereno do potpuno oblačno, na jugoistoku Srbije uglavnom suvo, u ostalim krajevima ponegde kiša slabog, ređe umerenog intenziteta.

U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlju i pojačanje intenziteta kiše i pljuskova. Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni.

Do kraja ove sedmice povremeno kiša i pljuskovi, a u Banatu u petak olujna košava.

RHMZ, meteoalarm Printskrin: hidmet.gov.rs

Petak

U petak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ujutro i pre podne će duvati umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slabljenju do kraja dana.

Najniža temperatura od 12 do 19 °S, a najviša od 16 °S na severozapadu do 27 °S na jugoistoku Srbije.

Vikend

Za vikend i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlje, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu (09.10.) novo prolazno naoblačenje s kišom.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je obilaznica koja spasava centar Gornjeg Milanovca od teretnog saobraćaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA