Mladi Nikola je u šumi pronašao lane: Već 4 meseca je kod njega, odlično se slaže i sa njegovim drugarima

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Četrnaestogodišnji Nikola Todorović iz sela Močioci kod Ivanjice ima nesvakidašnjeg kućnog ljubimca. Reč je o lanetu koje je našao u šumi dok je sa ocem brao jagode. Tek rođena životinja ležala je u travici ispuštajući tužne zvuke, potpuno bespomoćna i uplašena. Nikola je bez razmišljanja lane poneo kući i uz puno ljubavi i truda, udahnuo mu nov, bezbrižan život, navodi Infoliga.

Bambika, kako je Nikola nazvao svog kućnog ljubimca, nema roditelje ali se pokraj njega oseća bezbrižno i voljeno i svaki dan, kada se vraća iz škole, beskrajno mu se obraduje. U početku je hranio i budio se noću na svaka dva, tri sata.

Iako za ove životinje važi pravilo da su veoma bojažljive, zahvaljujući porodici Todorović Bambika je postala veoma pitoma, pa se odlično slaže i sa Nikolinim drugarima.

Bambika je već četiri meseca u porodici Todorović. Ubrzo će izrasti u lepu srnu koja će možda potražiti život u svom prirodnom okruženju, ali je sigurno da ljubav i pažnju sa kojom je odgajana u porodici Todorović nikada neće zaboraviti.

Nikola kaže da će je pustiti u prirodu kada bude još malo porasla.

(Telegraf.rs / Infoliga)

Video: Lane spaili sigurne smrti, sad je omiljeni član porodice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soća Vr

    3. oktobar 2024 | 17:49

    Životinja skim odraste prihvati kao roditelja a usvojena deca malo drugaćije to realizuju,vernost žibotinja je jača od ljudske.

  • Lovac

    3. oktobar 2024 | 17:50

    Nije ono bilo ni samo ni bespomoćno!Njegova majka je bila u blizini i sve to gledala!Ljudi prave strašnu grešku kada takvo ,,napušteno'' lane diraju rukama,a još veću kada ga pinesu sa sobom!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA