Ko je abadžija i šta radi čarugdžija: Mališani na ovaj način uče o starim zanatima u Pranjanima

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U cilju očuvanja srpske tradicije i običaja u selu Pranjani u prostorijama Osnovne škole "Ivo Andrić" u organizaciji Muzeja rudničko-takovskog kraja otvara se izložba zanimljivog naziva "Od abadžije do čarugdžije". Na otvaranju će govoriti direktor Osnovne škole, Zoran Pantović, istoričar Aleksandar Marušić, kao i autorka izložbe etnolog-antropolog Nataša Polomac Petković.

- Izložba je namenjena svima onima koji vole i poštuju tradiciju, a možda se i danas bave zanatima predstavljenim na našoj izložbi, pa će otvaranje biti i prilika da nešto naučimo i da se na pravi način posvetimo publici i u seoskoj sredini, kao što to činimo u samom gradu - kažu za RINU organizatori.

Ističu da im je bila želja da pre nego što se izložba "otisne u svet", obiđe prvo opštinu Gornji Milanovac, a onda predstavi kulturno-istorijsku baštinu rudničko-takovskog kraja širom Srbije i regiona. Postavka će biti otvorena do 4. novembra.

(Telegraf.rs)

Video: Milena Radulović: U "Ožiljku" prvi put igram glavnu žensku ulogu u seriji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA