Svežije i oblačno, uz kišu, samo će na jugu biti sunca: Temperatura danas do 27 stepeni, u Beogradu 19

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kiša koja će početi da pada danas kratkotrajno će se intenzivirati u toku noći na severu i zapadu Srbije (od 10 do 30 mm), a više padavina, uključujući i pljuskove sa grmljavinom, očekuje se u petak, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. U većem delu Srbije danas umereno do potpuno oblačno, na severozapadu Srbije hladnije, a samo će na jugu i jugoistoku zemlje i dalje biti dužih sunčanih intervala uz letnje dnevne temperature.

U toku dana padavine će biti najčešće u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima pojava slabe kiše biti lokalna i kratkotrajna. U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlju i pojačanje intenziteta kiše i pljuskova.

Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni.

Najniža temperatura biće od 6 do 15 °C, a najviša od 13 °C na severozapadu Vojvodine do 27 °C na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno i malo svežije s pojavom kiše u prekidima. Padavine se najpre očekuju ujutro, a zatim kasnije posle podne, uveče i noću, kada će doći i do pojačavanja intenziteta padavina.

Vetar će ujutro biti pojačan, jugoistočni, a tokom dana uglavnom slabog do umerenog intenziteta i sa tendencijom skretanja na severoistočni u poslepodnevnim satima.

Najniža temperatura biće od 13 do 15 °C, a najviša oko 19 °C.

(Telegraf.rs)

Video: Čudni oblaci nad Beogradom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA