Podsticajna mera za unapređenje obrazovanja Roma: Dodela rešenja studentima prve godine u AP Vojvodini

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U cilju podrške studentima romske nacionalnosti, Kancelarija je raspisala javni poziv za dodelu jednokratne finansijske pomoći studentima romske nacionalnosti sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine.

Ova mera je bila namenjena studentima koji su, primenom afirmativne mere upisa, upisali prvu godinu studija u školskoj 2024/2025. godini na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač AP Vojvodina.

"Nažalost, u poslednjim godinama, broj studenata romske nacionalnosti koji upisuju prvu godinu studija na univerzitetima u Srbiji kontinuirano se smanjuje. Ova jednokratna finansijska pomoć je važan korak u suprotstavljanju ovom trendu, pružajući finansijsku podršku i ohrabrujući mlade Rome i Romkinje da nastave sa svojim akademskim uspesima", izjavila je direktorka Mihajlović.

Svečana dodela rešenja održana je u prisustvu predstavnika Kancelarije, studenata i njihovih porodica, čime je još jednom istaknuta važnost podrške obrazovanju i inkluziji romske zajednice. Čestitam svim studentima prve godine koji su ostvarili pravo na ovu pomoć i želim im puno uspeha u daljem školovanju, izjavila je na kraju Mihajlović.

(Telegraf.rs/A.N.)

Video: Stara autobuska stanica u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA