Krkobabić: Opravdana očekivanja za uvođenje socijalne – garantovane penzije ne manje od 150 evra

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Povodom Međunarodnog dana starih, koji se širom sveta obeležava na današnji dan – 1. oktobra, Milan Krkobabić, predsednik PUPS-a i ministar za brigu o selu poručio je:

"PUPS, partija socijalne pravde, godinama se snažno zalaže za socijalno odgovornu državu. A to danas konkretno znači uvođenje socijalne garantovane penzije ne manje od 150 evra, poput zemalja u okruženju.

To socijalno davanje namenjeno je svim muškarcima i ženama starijim od 65 godina, koji nemaju penziju, niti bilo koje druge prihode. Među njima je najviše žena, i to žena sa sela.

Socijalna garantovana penzija je prvi ozbiljan korak u borbi protiv siromaštva. I očekivanja za njeno uvođenje – sasvim su opravdana!", istakao je Krkobabić i dodao:

"Međugeneracijska solidarnost i stalna briga o najstarijima jesu neizostavni imperativ i potvrda da se prema njima ophodimo dostojanstveno. Takva iskrena i konkretna solidarnost mlađih sa starijima, ali i starijih sa mlađima – pokazatelj je našeg civilizacijskog uzleta", zaključio je Krkobabić.

(Telegraf.rs)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    1. oktobar 2024 | 17:23

    To vam je socijalna pomoć jer ko ima imovinu nema pravo na to.

  • Mikica

    1. oktobar 2024 | 17:35

    PA SOCIJALNU POMOC PRIMAJU I ONI KOJI IMAJU IMOVINU A NE MOGU DA RADE STARI SU BOLESNI.. IMA HILJADE STARIH KOJI ZIVE NA SELU STARI BOLESNI IZNEMOGLI, NEMAJU STA NI JESTI.. PROĐITE SELIMA OKO KURŠUMLIJRE, ZLATIBORA, PIROTSKI KRAJ PA ĆETE VIDETI JADA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA