Svečano obeležen početak nove akademske godine na Alfa BK Univerzitetu

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Svečano je obeležen početak nove akademske godine na Alfa BK Univerzitetu, simbolizujući još jedan trijumf znanja i uspeha. Prvog oktobra 2024. godine, u amfiteatru u veličanstvenom zdanju u srcu Novog Beograda, okupili su se studenti, profesori i gosti kako bi proslavili ovaj važan trenutak. Alfa BK Univerzitet, koji više od tri decenije predvodi privatno obrazovanje u Srbiji, ponovo je dokazao da je nesumnjivo na čelu akademske elite.

Rektor Univerziteta, prof. dr Jovan Veselinović, obratio se prisutnima ističući značaj ovog novog početka:

-Velika mi je čast i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred Alfa BK Univerziteta i poželim vam dobrodošlicu na svečani prijem 31. generacije brucoša. Danas primamo novu generaciju studenata koji će postati deo bogate akademske tradicije našeg Univerziteta.

Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Uroš Marković

On je istakao da je Alfa BK Univerzitet, kao prvi privatni univerzitet na ovim prostorima, tokom tri decenije svog postojanja izgradio mrežu od preko 30.000 diplomiranih stručnjaka – menadžera, diplomata, ekonomista, poliglota i inženjera, koji su znanja stekli upravo ovde.

-Naš Univerzitet nije samo mesto učenja, već je i rasadnik ideja, vizije i budućih lidera - naglasio je rektor, podsetivši na ugled koji ova obrazovna ustanova uživa u Srbiji i šire.

Ovaj uspeh ne bi bio moguć bez vizije i podrške porodice Karić, koja je svojim predanim radom postavila temelje Univerziteta i omogućila njegov kontinuirani razvoj. Svečanost je svojim inspirativnim govorom dodatno uveličala gospođa Milanka Karić, osnivač Univerziteta Braća Karić i počasna predsednica Fondacije Braća Karić.

-Posvećenost obrazovanju i razvoju mladih stručnjaka jeste temelj našeg Univerziteta, a mi smo tu da obezbedimo najviše standarde obrazovanja - istakla je Milanka Karić, pozivajući studente da iskoriste sve mogućnosti koje im Univerzitet pruža i podsetila je na same početke i prve korake u privatnom visokom obrazovanju pre više od tri decenije.

Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Uroš Marković

-Vizija Bogoljuba Karića, mog supruga i osnivača Alfa BK Univerziteta, rođena je u pre više od trideset godina, kada niko nije razmišljao o privatnom obrazovanju. On je želeo da omogući svim studentima koji nisu imali novca da studiraju i inostranstvu – da dobiju vrhunsko privatno obrazovanje u svojoj zemlji. To je bio korak ispred vremena, i evo i danas vidimo da je to bila prava vizija puta kojim treba da idemo - istakla je gospođa Milanka Karić.

Okupljenima se obratio i predsednik Studentskog parlamenta Alfa BK Univerziteta Teodor Vukelić, koji je pozdravio kolege i poželeo im svu sreću u novoj akademskoj godini. Na svečanoj ceremoniji prisustvovali su i dekani i profesori pet fakulteta Univerziteta, koji su spremni da svojim studentima ponude najbolju podršku u ostvarivanju njihovih akademskih ciljeva.

Sa najboljim programima i jasnom vizijom, Alfa BK Univerzitet nastavlja da inspiriše i oblikuje budućnost generacija koje će svojim znanjem i sposobnostima menjati svet. Budi ti tamo gde su najbolji – upiši Alfa BK Univerzitet! Posetite zvaničnu internet prezentaciju na adresi alfa.edu.rs i saznajte zašto je to najbolji izbor za vašu budućnost!

(Telegraf.rs/PR)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA