Ko u 2024. upisuje Pravni fakultet u Beogradu: Brucoši otkrili zašto su izabrali prava, jedan spomenuo pradedu

 
S. Ž.
S. Ž.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Brucoši srećni jer će studirati na Pravnom i ostvariti snove

Brucoši Pravnog fakulteta izrazili su zadovljstvo što danas kada počinje nova akademska školska godina kreću u ostvarenje snova iz detinjstva, kojim će, kako kažu, između ostalog, produžiti i porodičnu tradiciju.

Filip iz Beograda navodi za Tanjug da mu je bilo važno da upiše Pravni fakultet zato što su mu sa očeve strane svi pravnici i zato što mu je oduvek želja bila da nastavi tu tradiciju.

"Želeo sam oduvek da se u temeljim u svetu pravnika. Fakultet kao fakultet mi je bilo želja da upišem od kada znam za sebe i sad kad konačno imam priliku da sam studiram, nalazim se na zadatku koji moram da ispunim da ga završim i pa da budem advokat", rekao je Filip.

Boris iz Zrenjanina kaže da je izbarao pravni fakultet zato što to želi još od osnovne škole.

"Moj pradeda bio je advokat i želim da nastavim tu tradiciju, tačnije da je obnovim. Oduvek me je zanimalo pravo, oduvek sam bio fasciniran advokatima, pravnicima, sudijama. Bio sam fasciniran celim pravnim sistemom i smatram da je to moj put i da je to moj poziv", rekao je Boris.

Jana kaže, takođe, da joj je odmalena bila velika želja da upiše pravni fakultet.

"Uvek sam sebe zamišljala na polju advokature ili kao sudiju, tako da zaista mi je drago što sam danas bila na svečanosti organizovanoj za brucoše i jedva čekam da počne cela ova avantura predavanja i ispita", navela je Jana.

Milica navodi da joj je takođe oduvek bila želja da studira pravo.

"Drago mi je što sam to konačno uspela da ostvarim i iskreno se radujem da u narednim godinama steknem znanje o svim temama koje su me oduvek zanimale", kazala je Milica.

Dodala je da joj je bilo jako lepo danas na prijemu, da se raduje predavanjima.

"Jedva čekam da iskusim neke nove stvari ovde na fakultetu", rekla je Milica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA