Kad bi svaki Srbin dao 80 dinara, Srbija bi dobila izlaz na more: Ove ponude su na stolu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 17

Da li vam je ikada palo na pamet da kupite ostrvo? Bogataši to uveliko rade, postoji čitavo tržište "nekretnina" okruženih morem ili jezerima.

Najnovija vest koja se pojavila u medijima je da se jedno ostrvo u Turskoj prodaje po ceni od 5 miliona dolara. Kada bi svaki Srbin dao manje od jednog dolara, ostrvo bi bilo naše. Ali, ima jedna mana - nije na moru, nego na prelepom jezeru. Imamo i mi našu Vlasinu i Đerdap, a za te pare ćemo, ako treba, izgraditi ostrvo.

Ipak, ponuda bi bila baš primamljiva da je na moru. Pronašli smo sajt koji, poput naših oglasa za nekretnine, nudi ostrva na prodaju. Ima više od 600 aktivnih ponuda. Cene su vrtoglave!

Najskuplje je Rangyai ostrvo na Tajlandu koje vredi čak 160 miliona dolara. Ah, vredi svaki cent - zelena oaza okružena morem koja se pruža na preko 445 hiljada kvadratnih metara. Ovo ostrvo je oaza slobode za svakog kupca, ali nije nikakvo "slepo crevo", jer na njemu ima sveže vode, generator struje, signal mobilne telefonije. Do prvog gradića trebalo bi nam samo 10 minuta čamcem, a do aerodroma 20 minuta.

Da bi ovo ostrvo postalo "srpsko" potrebno bi bilo da svaki građanin uloži 24 evra - prava sitnica!

Bahami, plaza Na Bahame za 83 dinara po glavi stanovnika, Foto: Shutterstock

Ako nam je to skupo, ima i za dolar. Na primer, Roberts Cay na Bahamima. Košta 5,25 miliona dolara, što znači da bi svako od nas trebalo da da malo više od 79 centi, a to je svega 83 dinara. Sigurno bi se pravila velika lista čekanja, koja bi se otegla na više godina, budući da ovo ostrvce ima samo oko 49 hiljada kvadrata. Zamislite samo tu listu i trenutak kad dođe vaših 5 minuta na Bahamima.

Ako uzmemo u obzir da se Veliko Ratno Ostrvo prostire na preko 2 miliona kvadratnih metara, ovo ostrvce na Bahamima baš je malo.

Naravno, prodaja ostrva ne znači i proširenje teritorije jedne zemlje. Ali, na privatnom ostrvu ste, ipak, sam svoj gazda. Ne sumnjamo da bi jedna velika trobojka bila obasjana Suncem na Bahamima.

(Telegraf.rs)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    1. oktobar 2024 | 16:25

    Neka da drzava,kad moze da gradi fudbalske stadione koji propadaju posle godinu dana,a niko ne zna ni zasto su pravljeni kada reprezentaciju nemamo i kada vec nabijaju tolike kacize na gorivo i cigare neka da i umesto svakog gradjanina 80din sta je problem? 😄

  • Naslov

    1. oktobar 2024 | 15:44

    ..je lazan kao i duno toga u ekonomskoj macki

  • Mihailović

    1. oktobar 2024 | 15:29

    Ta će ostrva uskoro biti pod vodom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA